Риба по-польськи
Страви польської традиційної кухні різноманітні, дуже смачні і калорійні. Польські рецепти використовують трохи приправ і спецій, але підібрані вони з великим умінням.
У польській кухні переважають м’ясні страви: копчені ковбаси, рубець з тушкованими овочами, курчата тушковані в сметані приправлені томатом і червоним перцем. І звичайно знаменитий «Бігос» – тушкована капуста з копченою грудинкою і овочами.
Польська кухня знаменита так само різноманітністю супів. Борщ, суп з капусти, бульйон з кнедликами, сметанний суп. З давнини відомий так званий «Дамський суп». Не дивлячись на настільки романтичну назву, його б воліли їсти борці для швидкого набору ваги.
Не меншою популярністю в польській кухні користуються рибні блюда. Запечена щука, риба в соусі по-польськи.
Рецепт приготування риби по-польськи дуже простий. Риба буде прекрасною прикрасою вашого святкового столу. Приготування цієї страви не забере у вас багато часу.
Найкраще для приготування цієї страви підходить короп. Необхідно очистити рибу від луски, розпатрати, зрізати хвіст і плавники. Відрізаємо голову (до речі сказати, в Польщі, голова коропа це окреме святкове блюдо) і ріжемо рибу вздовж хребта відокремлюючи філе.
Нарізаємо філе на порційні шматочки і укладаємо в каструлю одним шаром шкіркою вгору. Заливаємо невеликою кількістю води і ставимо на вогонь. Поки вода буде закипати, крупно нарізаємо петрушку і зелену цибулю. Як тільки вода закипіла, додаємо петрушку і цибулю і варимо рибу до готовності.
Окремо готуємо соус. Для цього нам знадобиться:
- Масло вершкове 200 грам.
- Чотири варених вкруту курячі яйця.
- Лимонний сік (звичайно їдальня ложка, але частіше кількість підбирається за смаком).
- Зелень петрушки.
Чистимо яйця і рубаємо їх великими часточками. Ріжемо зелень петрушки. Розтоплюємо масло і додаємо в нього порубані яйця і зелень петрушки. Перемішуємо. Сіль і лимонний сік додаємо за смаком.
На гарнір відварюємо картоплю. Подаючи на стіл, рибу і картоплю викладену на тарілку полити зверху приготованим соусом.
Як бачите, рецепти польської кухні прості і приготування страв не займає багато часу. Використовуючи польські рецепти, ви можете і урізноманітнити своє меню, і підібрати страви за необхідної калорійності. А присутність у стравах овочів, забезпечить вас необхідними вітамінами.