Крупник рецепт
- 75 г перлової крупи
- 1.5 л м’ясного бульйону
- 2 ст.л. сушених або 50 г свіжих грибів
- 2 цибулини
- 1 морква
- 1 пастернак
- 3 гілочки зелені селери
- 2 шт. картоплі
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1 лавровий лист
- 1/2 ч.л. солі
- двічі на кінчику ножа чорного перцю
- 1 пучок кропу або зеленої петрушки
Крупник – круп’яний суп особливого приготування.
Крупу на 12 годин замочити у воді. Потім злити воду, дати стекти і в 1 л. м’ясного бульйону, близько 1.5 години, поварити на помірному вогні.
Сушені гриби замочити в невеликій кількості води, свіжі гриби очистимо й наріжемо тонкими скибочками. Цибулю, коріння і картоплю очистимо, вимиємо й наріжемо кубиками.
У великій каструлі розігріємо рослинне масло і посмажимо на ньому цибулю до прозорості. Додамо крупу разом з водою, в якій вона варилася, і додамо решту бульйону.
Підмішати гриби, картоплю, лавровий лист і на повільному вогні поваримо все разом 30 хвилин. Виймемо лавровий лист, суп посолити і поперчити.
Кріп і зелень петрушки промиємо, дамо стекти і покришимо. Перед подачею на стіл посипаємо суп зеленню.