Прапор Польщі

Національна віза у Польщу. Віза типу D

Яка різниця між шенгенською і національної візою? Насправді, якщо Ви перебуваєте в Європі і у Вас в паспорті стоїть будь-яка з них, то Ви не сильно відчуєте різницю. Однак, існує цілий ряд відмінностей як в оформленні, так і в умовах і правилах перебування в зоні Шенгену.

Національна віза у Польщу

Національна віза у Польщу

Національну візу типу D можуть отримати далеко не всі, а тільки ті, хто планує перебувати на території даної країни в загальному рахунку (під час однієї або декількох поїздок) понад 90 днів (мінімум 91 день) протягом півроку, рахуючи від дати першого в’їзду.

При цьому причини перебування повинні бути вагомими: навчання в університеті, робота у Польщі, отримання карти поляка, відвідини родичів та інше. Все має бути підтверджено документально з наданням запрошення приймаючою стороною, крім карти поляка.

Для громадян України, з 15 вересня 2012 року, польська національна віза категорії D видається безкоштовно, а за шенгенську візу потрібно заплатити консульський збір 35 євро.

Національна віза (D) дозволяє:

  • Знаходитися на території країни, що її видала, згідно часу перебування і терміну дії візи.
  • Додатково переміщатися по території інших держав, що входять в Шенгенську зону, до 90 днів протягом півроку. Цей пункт працює з березня 2010 року, і національна віза категорії D отримала фактично статус виду на проживання, ОДНАК не всі співробітники митних та інших структур в курсі даного введення (хоч і минуло вже два роки), тому при наявності у Вас національної візи, при відвідуванні інших країн Шенгену слід вміти роз’яснити даний пункт, а краще мати роздруківку даної частини Візового кодексу ЄС, щоб не бути затриманим на час розгляду.

Необхідні документи для отримання національний візи типу D:

  • Закордонний паспорт.
  • Український паспорт
  • Заповнену і підписану візову анкету
  • Біометрична фотографія 3,5х4,5 80% лиця
  • Медична страховка
  • Додаткові документи, що підтверджують мету приїзду, наявність коштів на в’їзд, перебування та виїзд з Польщі, необхідність перебування на території Польщі більше 90 днів і т. д..

Хоча протягом трьох місяців можна перебувати в інших країнах Шенгенського договору, проте слід врахувати наступні тонкощі даного типу візи:

  • Перший в’їзд за візою має бути здійснений на територію країни, яка видала візу. В іншому випадку поляки потім можуть не дати візу, так як Ви використовуєте її з метою, відмінною від зазначеної в анкеті і в типові візи. Даний пункт має офіційну назву — «Правило першого в’їзду«
  • В силу певних правових аспектів, що виникли при підписанні Митного кодексу не рекомендується відвідувати Данію з національною візою іншої країни
  • Будьте готові, що прикордонники інших країн будуть нервово розглядати Ваш паспорт і задавати питання про мету візиту, особливо в тому випадку, якщо віза D Вам видана з метою роботи.

Великим плюсом національної візи є те, що вона довготривала і дозволяє довгий термін знаходитись на території Польщі чи Шенгену. Найлегше відкрити польську національну робочу візу.

Завантажити:

>> Постанова Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 265/2010 від 25 березня 2010 року

Потрібний нам пункт:

(4) A third-country national holding a long-stay visa issued by a Member State should therefore be allowed to travel to other Member States for three months in any six-month period, under the same conditions as the holder of a residence permit. This Regulation does not affect the rules regarding the conditions for issuing long-stay visas.

Переклад:

(4) Громадяни третіх країн, що мають візу тривалого перебування держави-члена повинні мати право їздити в інші держави-члени протягом трьох місяців протягом кожного шестимісячного періоду, при тих же умовах, як і власники посвідки на проживання. Це Положення застосовується без шкоди умов видачі довгострокових віз.

Якщо вам потрібна допомога у отриманні національної польської візи, звертайтесь до нас, і ми радо допоможемо. Контакти можна знайти у розділі Віза у Польщу.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


267 коментарів до Національна віза у Польщу. Віза типу D

  1. Lidiia:

    Добрий день! У мене польська національна віза типу D по освядченню з 27.03.2017 по 27.09.2017. Але у самому освядченні я маю дозвіл на роботу з 01.04.2017 по 27.09.2017. Чи можу я поїхати до Польщі 27.03. швидше дня початку праці(01.04) вказаного в освядченні але згідно візи і медичної страхівки?

    • admin:

      Доброго дня. Візу вам мали відкрити з 01.04, якщо у запрошені вказана така дата. Якщо ви заміняли запрошення, то маєте право їхати тільки з 01.04

  2. Йордана:

    Доброго дня! Якщо я відкрию першу шопінг візу на 7 днів чи потрібно і неповнолітнім дітям таку відкривати?чи можна подати на наступну всім разом,коли привезу чеки-фактури?Дякую

  3. Юля:

    Доброго дня.У мене польська національна віза по карті поляка, чи можу я перетнути польський кордон, а повернутись в Україну через Угорщину?

  4. Іван:

    Доброо вечора! У мене польська національна віза типу D з 25.05.2017 по 20.11.2017.
    Коли я зможу подати на візу наступну

  5. Маряна:

    Добрий день чи можу я по гостьовій польській візі 02 поїхати на закупи.

  6. Ольга:

    Доброго дня! Скажіть, будь ласка, у мене була національна робоча D05 з 28.10.16 по 28.03.17, виїхала 01.12.16 — приїхала 22.03.17. Коли можу подавати на наступну візу? Дякую

  7. Олег:

    Доброго дня! скажіть будь ласка, я планую поїхати до родичів в іспанію приблизно на 60 днів. Паспорт чистий, яку краще візу обрати — шенгенську, чи краще національну польську типу D. я схиляюсь до варіанту з візою нац.польскою D, тому що обійдеться дешевше і легше. чи можуть у мене виникнути проблеми при перетині кордонів інших країн із такою робочою візою? Дякую

  8. Богдана:

    Добрий день! Скажіть, будь ласка, у мене була національна робоча D05 180 днів, відкрито з 12.042017 до 03.04.2018. У запрошенні вказано 1) з 10.04.17 до 08.07.17
    2) з 05.01.18 до 03.04.18. Я ще не виїхала у Польщу. Хотіла дізнатися чи я не просрочила запрошення і чи мене ще на кордоні пропустять, якщо я виїду десь на днях ?? Аще скажіть скільки часу я можу перебувати на роботі безвиїздно??Чи обовязково бути в Польщі на роботі саме по цих датах??

  9. veronika:

    Доброго дня! У мене біометричний паспорт, маю гостьове запрошення від польської родини на цілий рік, але у візовому центрі мені відмовили в оформленні візи Д2 мотивуючи що діє безвіз! це правильно?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *