Прапор Польщі

Національна віза у Польщу. Віза типу D

Яка різниця між шенгенською і національної візою? Насправді, якщо Ви перебуваєте в Європі і у Вас в паспорті стоїть будь-яка з них, то Ви не сильно відчуєте різницю. Однак, існує цілий ряд відмінностей як в оформленні, так і в умовах і правилах перебування в зоні Шенгену.

Національна віза у Польщу

Національна віза у Польщу

Національну візу типу D можуть отримати далеко не всі, а тільки ті, хто планує перебувати на території даної країни в загальному рахунку (під час однієї або декількох поїздок) понад 90 днів (мінімум 91 день) протягом півроку, рахуючи від дати першого в’їзду.

При цьому причини перебування повинні бути вагомими: навчання в університеті, робота у Польщі, отримання карти поляка, відвідини родичів та інше. Все має бути підтверджено документально з наданням запрошення приймаючою стороною, крім карти поляка.

Для громадян України, з 15 вересня 2012 року, польська національна віза категорії D видається безкоштовно, а за шенгенську візу потрібно заплатити консульський збір 35 євро.

Національна віза (D) дозволяє:

  • Знаходитися на території країни, що її видала, згідно часу перебування і терміну дії візи.
  • Додатково переміщатися по території інших держав, що входять в Шенгенську зону, до 90 днів протягом півроку. Цей пункт працює з березня 2010 року, і національна віза категорії D отримала фактично статус виду на проживання, ОДНАК не всі співробітники митних та інших структур в курсі даного введення (хоч і минуло вже два роки), тому при наявності у Вас національної візи, при відвідуванні інших країн Шенгену слід вміти роз’яснити даний пункт, а краще мати роздруківку даної частини Візового кодексу ЄС, щоб не бути затриманим на час розгляду.

Необхідні документи для отримання національний візи типу D:

  • Закордонний паспорт.
  • Український паспорт
  • Заповнену і підписану візову анкету
  • Біометрична фотографія 3,5х4,5 80% лиця
  • Медична страховка
  • Додаткові документи, що підтверджують мету приїзду, наявність коштів на в’їзд, перебування та виїзд з Польщі, необхідність перебування на території Польщі більше 90 днів і т. д..

Хоча протягом трьох місяців можна перебувати в інших країнах Шенгенського договору, проте слід врахувати наступні тонкощі даного типу візи:

  • Перший в’їзд за візою має бути здійснений на територію країни, яка видала візу. В іншому випадку поляки потім можуть не дати візу, так як Ви використовуєте її з метою, відмінною від зазначеної в анкеті і в типові візи. Даний пункт має офіційну назву – “Правило першого в’їзду
  • В силу певних правових аспектів, що виникли при підписанні Митного кодексу не рекомендується відвідувати Данію з національною візою іншої країни
  • Будьте готові, що прикордонники інших країн будуть нервово розглядати Ваш паспорт і задавати питання про мету візиту, особливо в тому випадку, якщо віза D Вам видана з метою роботи.

Великим плюсом національної візи є те, що вона довготривала і дозволяє довгий термін знаходитись на території Польщі чи Шенгену. Найлегше відкрити польську національну робочу візу.

Завантажити:

>> Постанова Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 265/2010 від 25 березня 2010 року

Потрібний нам пункт:

(4) A third-country national holding a long-stay visa issued by a Member State should therefore be allowed to travel to other Member States for three months in any six-month period, under the same conditions as the holder of a residence permit. This Regulation does not affect the rules regarding the conditions for issuing long-stay visas.

Переклад:

(4) Громадяни третіх країн, що мають візу тривалого перебування держави-члена повинні мати право їздити в інші держави-члени протягом трьох місяців протягом кожного шестимісячного періоду, при тих же умовах, як і власники посвідки на проживання. Це Положення застосовується без шкоди умов видачі довгострокових віз.

Якщо вам потрібна допомога у отриманні національної польської візи, звертайтесь до нас, і ми радо допоможемо. Контакти можна знайти у розділі Віза у Польщу.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


225 коментарів до Національна віза у Польщу. Віза типу D

  1. Люба пишет:

    Прошу порадити,коли у мене віза тип D відкрита на основі Карти поляка чоловіка,чи маю я право на роботу в Польщі?

  2. Олександр пишет:

    вітаю!
    за наявності польської мульти візи на 365 днів, отриманої по карті поляка, чи можу я на, наприклад, маршрутці, транзитом через Польщу, завітати на днів 5-7 до Данії? проблем на митниці не має виникнути при перетині кордону у Польщі, за умови, що митнику буде заявлено – пункт призначення мої поїздки “Варшава”?
    дякую!

  3. Марія пишет:

    Доброго дня!У мене була відкрита національна робоча віза категорїї D на 180 днів,по цій візі я використала 60 днів.Чи можу я просити візу ще на тих 120 днів,які я не використала?

  4. Сергей пишет:

    Здраствуйте. Скільки буде коштувать виготовлення повного пакету документів на Національну візу D (робочу). Чи можна десь побачити перелік роботи?

  5. Анна пишет:

    Доброго дня.Прошу допомоги! В мого чоловіка і сина є карта поляка,відповідно ми всі маємо візу категорії D (чоловік 365д,а ми з сином ,він у мене в паспорті -200д) почато дії візи 3 1 лютого 2016 і відповідно :16,10,16; 30,01,17р.
    По даній візі ми їздили в Польшу на шопінг 4-5 раз.Завтра їдемо в Болгарію на відпочинок.Проблем на кордоні не повинно бути?Заздалегідб вдячна за відповідь.

  6. Volodymyr пишет:

    Чи можна отримати націон польську візу терміном на 5 років.???

    • Volodymyr пишет:

      Чи можна отримати націон польську візу терміном на 5 років. по катрі поляка ???

  7. Тетяна пишет:

    Перший виїзд по робочій візі був 12.07.15. Робочий шенген відкрили з 12.07.16, закінчується 28.09.16. Чи можу по закінченні робочого шенгену відкрити національну візу і з якого числа вона буде дійсна?

  8. Тетяна пишет:

    Що означає коли на 6сторінці закордонного паспорта печатка “анульовано”, а на 8-віза?

  9. Ірина пишет:

    Прошу порадити,коли у сина віза тип D відкрита на основі Карти поляка мами,чи маю він право на роботу в Польщі?

  10. марія пишет:

    порадьте будь ласка що робити якщо відкрита віза D MULT на 180 днів а я використала тільки 22 дні це моя перша віза а в запрошенні є якісь розписи окреси праці і я по цих розписах можу працювати з квітня а в червні закінчується термін візи чи можу я їхати з цим запрошенням чи потрібно нове

  11. Юлия пишет:

    Доброго дня підкажіть будь ласка в мене віка категорії D MULT 178 05 з 24.02.16 по 19.08.16 Я їхала в Польщу 03.03.2016.. а виїхала 01.08.2016… Таке питання : Підкажіть будь ласка коли мені можна подавати документи….і якого числа мені можна їхати в Польщу…. Буду дуже вдячна за відповідь…

  12. Катя пишет:

    Добрий день. Скажіть будь ласка у мене Віза Нац.робоча D Mult 05, у запрошенні є місце роботи, але там я не працюю,працюю в іншому місці. Чи можуть в мене виникнути проблеми при перетені кордону назад і чи зможу знову вернутись в Польщу?

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены *

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>