Прапор Польщі

Документи для отримання шенгенської візи

Шенгенська віза дає право вільного переміщення по всіх країнах шенгенської угоди (без внутрішнього прикордонного контролю). Видається в консульстві будь-якої країни, що входить в шенгенську угоду. Вартість візи, порядок видачі, перелік необхідних документів та терміни розгляду заяв можуть відрізнятися в залежності від консульства. Шенгенська віза видана будь-яким консульством, дійсна на всій території шенгенської угоди.

Основні документи, необхідні для отримання шенгенської візи на короткострокове перебування:

1. Бланк візової анкети (слова повинні бути написані латинськими літерами), національною або англійською мовою та підписана особисто заявником.

2. Одна кольорова фотографія, що відповідає наступним вимогам:

  • кольорове, чітке, чиста і контрастна,
  • 3,5 х 4,5 см,
  • надрукована на високоякісному папері на світлому фоні,
  • фотографії має бути не більше 6 місяців, щоб була можливість ідентифікації із заявником,
  • зроблена анфас, що показує чітко очі та обличчя з обох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, так щоб обличчя займало 70 – 80% фотографії,
  • на фотографії повинен бути зображений особу без головного убору, яка дивиться прямо, з закритим ротом,
  • особа не повинна бути прикрите волоссям.

3. Якщо заявник носить окуляри, фотографія повинна відповідати наступним критеріям:

  • скла незатемнені,
  • оправа не повинна закривати жодної частини ока,
  • не повинно бути яких-небудь відблисків.

4. Якщо заявник має релігійний головний убір, то фотографія повинна відповідати наступним додатковим критеріям:

  • підборіддя, чоло і обидві щоки повинні бути виразно видно,
  • на обличчі не має бути тіней від головного убору.

5. Закордонний паспорт і копія сторінки закордонного паспорта з фотографією і персональними даними. Паспорт повинен бути підписаний і мати термін дії більше 3-х місяців після закінчення терміну запитуваної візи. Паспорти приймаються без додаткових обкладинок нр пластмaсовие, шкіряні.

6. Підтвердження наявності у заявника грошових коштів для покриття витрат, пов’язаних з поїздкою, наприклад: виписка з банківського рахунку, дорожні чеки, кредитні картки (з довідкою з банку про наявність коштів на картці), запрошення (оригінал і копія).

7. Медичну страховку з покриттям € 30 000, дійсну в усіх країнах Європейського союзу. Страховий поліс повинен охоплювати весь період дії візи та всі плановані дні перебування.

8. Оригінал довідки з місця роботи:

  • для працівників: довідка з місця роботи, оформлена на бланку з реквізитами організації, із зазначенням посади, трудового стажу та розміру заробітної плати;
  • для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію фізичної або юридичної особи, а також свідоцтво про постановку на облік в податковому органі (ІПН);
  • для студентів: довідка з місця навчання, у разі поїздки в учбовий час – довідка про дозвіл бути відсутнім на заняттях.

9. Копія сторінок паспорта з колишніми польськими і Шенген візами.

10. Якщо заявник є неповнолітнім і подорожує самостійно або з одним з батьків, потрібно копія письмової згоди невиїжджаючого (-их) батька (-ів) або опікуна на поїздку дитини, або, в разі неможливості його одержання, – документи, що підтверджують причину відсутності згоди ( довідка чи батька-одинака або інші документи).

Консульський збір за розгляд візового обігу становить 35 євро.

Для туристичних поїздок:

1. Підтвердження повної оплати заброньованого номера в готелі або підтвердження Вашої поїздки від туристичного агентства.

2. Оригінал і копія квитків туди і назад або документ, що дає право користування наявним транспортним засобом.

Для поїздок за приватними запрошеннями – візит до родичів або друзів:

1. Запрошення (оригінал і копія).

2. Запрошення (оригінал і копія) у формі листа від особи, яка запрошує до запрошеному повинно містити наступну інформацію:

  • Прізвище та ім’я, адресу та номер телефону особи, яка запрошує.
  • Прізвище та ім’я, адреса, дата народження та номер паспорту запрошеного особи.
  • Час, строки і місце поїздки.
  • Відомості про ступінь споріднення запрошеного і запрошує. Уразі, якщо сторони не перебувають у родинних відносинах, потрібно подтвержденіетого, де і коли сторони особисто зустрічалися раніше.
  • Відомості про те, хто бере на себе відповідальність за витрати, пов’язані з поїздкою.
  • Запрошення повинно бути загорнемо нотаріально. До запрошення необхідно прикласти копію першої сторінки паспорта особи. У випадку, якщо запрошуюча сторона не є громадянином Євросоюзу, – копію посвідки на проживання.

Конкретні правила визначаються консульством тієї країни, в якій ви отримуєте візу.

Вартість шенгенської візи у Республіку Польща можете уточнити і замовити у нас у розділі Віза в Польщу.

114 коментарів до Документи для отримання шенгенської візи

  1. Tamila пишет:

    Доброго дня ! Чи можете ви мені допомогти у виготовленні запрошення на роботу до Польщі?

  2. Наташа пишет:

    Підкажіть, будь ласка!Які документи потрібні для виготовлення туристичної шенгенської візи, якщо людина не працює, і ніде не працювала попередньо, і за скільки днів можливе виготовлення візи. Наперед вдячна!

    • admin пишет:

      Можу відкрити візу за півтори-дві неділі часу ніяких довідок від вас непотрібно, деталі за телефонами: +38 (093) 891 48 67, +38 (098) 958 42 13 – Володимир

  3. Тетяна пишет:

    Доброго дня!Підкажіть, будь ласка, якщо я матиму підтвердження бронювання житла на 3 дні в Польщі, чи можу я просити мульти візу на рік чи півроку? Дякую

  4. тетяна пишет:

    Добрий день!!!Підскажіть будь-ласка,яку візу мені потрібно відкрити,щоб поїхати з дитиною(10років) за кордон відпочивати в країни шенген зони,які для цього потрібно документи,і якщо Ви можете відкрити,то скільки часу потрібно чекати на документи.Дякую.

    • admin пишет:

      Доброго дня! Можна віддкрити туристичну візу і вам і дитині. Віза відкривається півтори дві неділі часу без вашої присутності. Від вас закордонний паспорт, копії українського, свідоцтва про народження, по 2 фото (3,5х4,5, 80% лиця). Доручення від батька, якщо не їде з вами. Розрахунок по виходу візи. Решта деталів по телефонах +38 (093) 891 48 67, +38 (098) 958 42 13 – Володимир

  5. Ірина пишет:

    Добрий день. Скажіть, будь ласка, ми з чоловіком, перший раз хочемо відкрити візи, не знаємо які. Нам вони потрібні, щоб їздити до Польщі щось купляти і літом поїхати з дитиною відпочити. Які нам краще робити? І що для цього тепер по спрощеній системі потрібно?

    • admin пишет:

      Доброго дня! Можна відкрити бізнесові візи, тай їздити без проблем, або багаторазову туристичну візу.

  6. іванна пишет:

    доброго дня!!! скажіть будь ласка чи для відкриття шенген візи обовязково потрібні копії колишніх польських шенген віз, оскільки я вже виготовила новий паспорт, а колишнього я не зробила ксерокопії???

    • admin пишет:

      Доброго дня! Це є необов”язковим, але було б добре, оскільки це би вплинуло на термін візи.

  7. витя пишет:

    Скажите а если нет трудовой книги что делать и я отучился?

    • admin пишет:

      Зараз трудова книжка не є в обовязковому переліку документів на отримання візи, якщо ви подаєтесь по місцю прописки

  8. Діана пишет:

    Доброго дня! скажіть, будь-ласка, маючи польську робочу візу можливо поїхати до рідних в іншу країну Євросоюзу, чи все ж таки потрібен шенген?

  9. Дмитро пишет:

    Я хоту продавати в Польщі зерно,яку мені потрібно візу?Дякую.

  10. Людмила пишет:

    Здравствуйте! Для оформления визы ребенку нужны копии внутр.паспортов обоих родителей. Если с мужем в разводе и он гражданин др.страны – как быть?

  11. Наталія пишет:

    Доброго вечора!Підкажіть будь ласка, мій син цього року вступив до ВУЗу Польщі. Яке запрошення має бути від нього (чи з учбового закладу), щоб мені виробити візу і мати можливість їздити до нього. Перша моя віза (шопінгова) була відкрита на 7 днів. І чи потрібно завіряти це запрошення нотаріально. Дякую)))))

    • admin пишет:

      Доброго дня. Син має у навч.закладі попросити, щоб видали на вас запрошення (вони мають знати яке) і на основі нього відкриваєте візу.

    • Микола пишет:

      1 Запрошення з вузу
      2 Прописку дитини у Польщі
      3 копію паспорту дитини 1 стор. та візи
      4 випимка з банку про обіг коштів Ваша
      5 виписка з банку скільки грошей маєте на рахунку

  12. Віктор пишет:

    доброго дня.читаю-обов язково для шенген візи потрібна довідка про доходи…а якщо офіційно не працюю…Дякую

    • Віктор пишет:

      Приєднуюсь до запитання.
      До того ж яку порадите відкрити візу щоб поїхати десь на місяць влітку до сестри відпочити. А якщо сподобається, то ще й в серпні.
      Дякую.

  13. Міша пишет:

    Добрий день. Підкажіть у мене віза дійсна до серпня але коридор залишилось 10 днів. На даний час мені порібно поїхати на 30 днів як це зробити

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены *

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>