шенгенська віза

Документи для отримання шенгенської візи

Шенгенська віза дає право вільного переміщення по всіх країнах шенгенської угоди (без внутрішнього прикордонного контролю). Видається в консульстві будь-якої країни, що входить в шенгенську угоду. Вартість візи, порядок видачі, перелік необхідних документів та терміни розгляду заяв можуть відрізнятися в залежності від консульства. Шенгенська віза видана будь-яким консульством, дійсна на всій території шенгенської угоди.

Основні документи, необхідні для отримання шенгенської візи на короткострокове перебування:

1. Бланк візової анкети (слова повинні бути написані латинськими літерами), національною або англійською мовою та підписана особисто заявником.

2. Одна кольорова фотографія, що відповідає наступним вимогам:

  • кольорове, чітке, чиста і контрастна,
  • 3,5 х 4,5 см,
  • надрукована на високоякісному папері на світлому фоні,
  • фотографії має бути не більше 6 місяців, щоб була можливість ідентифікації із заявником,
  • зроблена анфас, що показує чітко очі та обличчя з обох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, так щоб обличчя займало 70 – 80% фотографії,
  • на фотографії повинен бути зображений особу без головного убору, яка дивиться прямо, з закритим ротом,
  • особа не повинна бути прикрите волоссям.

3. Якщо заявник носить окуляри, фотографія повинна відповідати наступним критеріям:

  • скла незатемнені,
  • оправа не повинна закривати жодної частини ока,
  • не повинно бути яких-небудь відблисків.

4. Якщо заявник має релігійний головний убір, то фотографія повинна відповідати наступним додатковим критеріям:

  • підборіддя, чоло і обидві щоки повинні бути виразно видно,
  • на обличчі не має бути тіней від головного убору.

5. Закордонний паспорт і копія сторінки закордонного паспорта з фотографією і персональними даними. Паспорт повинен бути підписаний і мати термін дії більше 3-х місяців після закінчення терміну запитуваної візи. Паспорти приймаються без додаткових обкладинок нр пластмaсовие, шкіряні.

6. Підтвердження наявності у заявника грошових коштів для покриття витрат, пов’язаних з поїздкою, наприклад: виписка з банківського рахунку, дорожні чеки, кредитні картки (з довідкою з банку про наявність коштів на картці), запрошення (оригінал і копія).

7. Медичну страховку з покриттям € 30 000, дійсну в усіх країнах Європейського союзу. Страховий поліс повинен охоплювати весь період дії візи та всі плановані дні перебування.

8. Оригінал довідки з місця роботи:

  • для працівників: довідка з місця роботи, оформлена на бланку з реквізитами організації, із зазначенням посади, трудового стажу та розміру заробітної плати;
  • для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію фізичної або юридичної особи, а також свідоцтво про постановку на облік в податковому органі (ІПН);
  • для студентів: довідка з місця навчання, у разі поїздки в учбовий час – довідка про дозвіл бути відсутнім на заняттях.

9. Копія сторінок паспорта з колишніми польськими і Шенген візами.

10. Якщо заявник є неповнолітнім і подорожує самостійно або з одним з батьків, потрібно копія письмової згоди невиїжджаючого (-их) батька (-ів) або опікуна на поїздку дитини, або, в разі неможливості його одержання, – документи, що підтверджують причину відсутності згоди ( довідка чи батька-одинака або інші документи).

Консульський збір за розгляд візового обігу становить 35 євро.

Для туристичних поїздок:

1. Підтвердження повної оплати заброньованого номера в готелі або підтвердження Вашої поїздки від туристичного агентства.

2. Оригінал і копія квитків туди і назад або документ, що дає право користування наявним транспортним засобом.

Для поїздок за приватними запрошеннями – візит до родичів або друзів:

1. Запрошення (оригінал і копія).

2. Запрошення (оригінал і копія) у формі листа від особи, яка запрошує до запрошеному повинно містити наступну інформацію:

  • Прізвище та ім’я, адресу та номер телефону особи, яка запрошує.
  • Прізвище та ім’я, адреса, дата народження та номер паспорту запрошеного особи.
  • Час, строки і місце поїздки.
  • Відомості про ступінь споріднення запрошеного і запрошує. Уразі, якщо сторони не перебувають у родинних відносинах, потрібно подтвержденіетого, де і коли сторони особисто зустрічалися раніше.
  • Відомості про те, хто бере на себе відповідальність за витрати, пов’язані з поїздкою.
  • Запрошення повинно бути загорнемо нотаріально. До запрошення необхідно прикласти копію першої сторінки паспорта особи. У випадку, якщо запрошуюча сторона не є громадянином Євросоюзу, – копію посвідки на проживання.

Конкретні правила визначаються консульством тієї країни, в якій ви отримуєте візу.

Вартість шенгенської візи у Республіку Польща можете уточнити і замовити у нас у розділі Віза в Польщу.



Комментарии (91) на “Документи для отримання шенгенської візи”

Залишити коментар

Перед отправкой формы:

Оголошення
Віза в Польщу

Консультації по отриманню візи в Польщу (туристична, національна, робоча, шенген). Оформлення необхідних документів (анкети, страховки). Електронна реєстрація анкети. Швидко та якісно.

+38 (093) 891 48 67

+38 (098) 958 42 13

Підписка по E-mail

Підпищиків

Корисні статті
1, 2, 3, 4, 5 1