Прапор Польщі

Документи для отримання шенгенської візи

Шенгенська віза дає право вільного переміщення по всіх країнах шенгенської угоди (без внутрішнього прикордонного контролю). Видається в консульстві будь-якої країни, що входить в шенгенську угоду. Вартість візи, порядок видачі, перелік необхідних документів та терміни розгляду заяв можуть відрізнятися в залежності від консульства. Шенгенська віза видана будь-яким консульством, дійсна на всій території шенгенської угоди.

Основні документи, необхідні для отримання шенгенської візи на короткострокове перебування:

1. Бланк візової анкети (слова повинні бути написані латинськими літерами), національною або англійською мовою та підписана особисто заявником.

2. Одна кольорова фотографія, що відповідає наступним вимогам:

  • кольорове, чітке, чиста і контрастна,
  • 3,5 х 4,5 см,
  • надрукована на високоякісному папері на світлому фоні,
  • фотографії має бути не більше 6 місяців, щоб була можливість ідентифікації із заявником,
  • зроблена анфас, що показує чітко очі та обличчя з обох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, так щоб обличчя займало 70 – 80% фотографії,
  • на фотографії повинен бути зображений особу без головного убору, яка дивиться прямо, з закритим ротом,
  • особа не повинна бути прикрите волоссям.

3. Якщо заявник носить окуляри, фотографія повинна відповідати наступним критеріям:

  • скла незатемнені,
  • оправа не повинна закривати жодної частини ока,
  • не повинно бути яких-небудь відблисків.

4. Якщо заявник має релігійний головний убір, то фотографія повинна відповідати наступним додатковим критеріям:

  • підборіддя, чоло і обидві щоки повинні бути виразно видно,
  • на обличчі не має бути тіней від головного убору.

5. Закордонний паспорт і копія сторінки закордонного паспорта з фотографією і персональними даними. Паспорт повинен бути підписаний і мати термін дії більше 3-х місяців після закінчення терміну запитуваної візи. Паспорти приймаються без додаткових обкладинок нр пластмaсовие, шкіряні.

6. Підтвердження наявності у заявника грошових коштів для покриття витрат, пов’язаних з поїздкою, наприклад: виписка з банківського рахунку, дорожні чеки, кредитні картки (з довідкою з банку про наявність коштів на картці), запрошення (оригінал і копія).

7. Медичну страховку з покриттям € 30 000, дійсну в усіх країнах Європейського союзу. Страховий поліс повинен охоплювати весь період дії візи та всі плановані дні перебування.

8. Оригінал довідки з місця роботи:

  • для працівників: довідка з місця роботи, оформлена на бланку з реквізитами організації, із зазначенням посади, трудового стажу та розміру заробітної плати;
  • для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію фізичної або юридичної особи, а також свідоцтво про постановку на облік в податковому органі (ІПН);
  • для студентів: довідка з місця навчання, у разі поїздки в учбовий час – довідка про дозвіл бути відсутнім на заняттях.

9. Копія сторінок паспорта з колишніми польськими і Шенген візами.

10. Якщо заявник є неповнолітнім і подорожує самостійно або з одним з батьків, потрібно копія письмової згоди невиїжджаючого (-их) батька (-ів) або опікуна на поїздку дитини, або, в разі неможливості його одержання, – документи, що підтверджують причину відсутності згоди ( довідка чи батька-одинака або інші документи).

Консульський збір за розгляд візового обігу становить 35 євро.

Для туристичних поїздок:

1. Підтвердження повної оплати заброньованого номера в готелі або підтвердження Вашої поїздки від туристичного агентства.

2. Оригінал і копія квитків туди і назад або документ, що дає право користування наявним транспортним засобом.

Для поїздок за приватними запрошеннями – візит до родичів або друзів:

1. Запрошення (оригінал і копія).

2. Запрошення (оригінал і копія) у формі листа від особи, яка запрошує до запрошеному повинно містити наступну інформацію:

  • Прізвище та ім’я, адресу та номер телефону особи, яка запрошує.
  • Прізвище та ім’я, адреса, дата народження та номер паспорту запрошеного особи.
  • Час, строки і місце поїздки.
  • Відомості про ступінь споріднення запрошеного і запрошує. Уразі, якщо сторони не перебувають у родинних відносинах, потрібно подтвержденіетого, де і коли сторони особисто зустрічалися раніше.
  • Відомості про те, хто бере на себе відповідальність за витрати, пов’язані з поїздкою.
  • Запрошення повинно бути загорнемо нотаріально. До запрошення необхідно прикласти копію першої сторінки паспорта особи. У випадку, якщо запрошуюча сторона не є громадянином Євросоюзу, – копію посвідки на проживання.

Конкретні правила визначаються консульством тієї країни, в якій ви отримуєте візу.

Вартість шенгенської візи у Республіку Польща можете уточнити і замовити у нас у розділі Віза в Польщу.

115 коментарів до Документи для отримання шенгенської візи

  1. Tamila пишет:

    Доброго дня ! Чи можете ви мені допомогти у виготовленні запрошення на роботу до Польщі?

  2. Наташа пишет:

    Підкажіть, будь ласка!Які документи потрібні для виготовлення туристичної шенгенської візи, якщо людина не працює, і ніде не працювала попередньо, і за скільки днів можливе виготовлення візи. Наперед вдячна!

    • admin пишет:

      Можу відкрити візу за півтори-дві неділі часу ніяких довідок від вас непотрібно, деталі за телефонами: +38 (093) 891 48 67, +38 (098) 958 42 13 – Володимир

  3. Тетяна пишет:

    Доброго дня!Підкажіть, будь ласка, якщо я матиму підтвердження бронювання житла на 3 дні в Польщі, чи можу я просити мульти візу на рік чи півроку? Дякую

  4. тетяна пишет:

    Добрий день!!!Підскажіть будь-ласка,яку візу мені потрібно відкрити,щоб поїхати з дитиною(10років) за кордон відпочивати в країни шенген зони,які для цього потрібно документи,і якщо Ви можете відкрити,то скільки часу потрібно чекати на документи.Дякую.

    • admin пишет:

      Доброго дня! Можна віддкрити туристичну візу і вам і дитині. Віза відкривається півтори дві неділі часу без вашої присутності. Від вас закордонний паспорт, копії українського, свідоцтва про народження, по 2 фото (3,5х4,5, 80% лиця). Доручення від батька, якщо не їде з вами. Розрахунок по виходу візи. Решта деталів по телефонах +38 (093) 891 48 67, +38 (098) 958 42 13 – Володимир

  5. Ірина пишет:

    Добрий день. Скажіть, будь ласка, ми з чоловіком, перший раз хочемо відкрити візи, не знаємо які. Нам вони потрібні, щоб їздити до Польщі щось купляти і літом поїхати з дитиною відпочити. Які нам краще робити? І що для цього тепер по спрощеній системі потрібно?

    • admin пишет:

      Доброго дня! Можна відкрити бізнесові візи, тай їздити без проблем, або багаторазову туристичну візу.

  6. іванна пишет:

    доброго дня!!! скажіть будь ласка чи для відкриття шенген візи обовязково потрібні копії колишніх польських шенген віз, оскільки я вже виготовила новий паспорт, а колишнього я не зробила ксерокопії???

    • admin пишет:

      Доброго дня! Це є необов”язковим, але було б добре, оскільки це би вплинуло на термін візи.

  7. витя пишет:

    Скажите а если нет трудовой книги что делать и я отучился?

    • admin пишет:

      Зараз трудова книжка не є в обовязковому переліку документів на отримання візи, якщо ви подаєтесь по місцю прописки

  8. Діана пишет:

    Доброго дня! скажіть, будь-ласка, маючи польську робочу візу можливо поїхати до рідних в іншу країну Євросоюзу, чи все ж таки потрібен шенген?

  9. Дмитро пишет:

    Я хоту продавати в Польщі зерно,яку мені потрібно візу?Дякую.

  10. Людмила пишет:

    Здравствуйте! Для оформления визы ребенку нужны копии внутр.паспортов обоих родителей. Если с мужем в разводе и он гражданин др.страны – как быть?

  11. Наталія пишет:

    Доброго вечора!Підкажіть будь ласка, мій син цього року вступив до ВУЗу Польщі. Яке запрошення має бути від нього (чи з учбового закладу), щоб мені виробити візу і мати можливість їздити до нього. Перша моя віза (шопінгова) була відкрита на 7 днів. І чи потрібно завіряти це запрошення нотаріально. Дякую)))))

    • admin пишет:

      Доброго дня. Син має у навч.закладі попросити, щоб видали на вас запрошення (вони мають знати яке) і на основі нього відкриваєте візу.

    • Микола пишет:

      1 Запрошення з вузу
      2 Прописку дитини у Польщі
      3 копію паспорту дитини 1 стор. та візи
      4 випимка з банку про обіг коштів Ваша
      5 виписка з банку скільки грошей маєте на рахунку

  12. Віктор пишет:

    доброго дня.читаю-обов язково для шенген візи потрібна довідка про доходи…а якщо офіційно не працюю…Дякую

    • Віктор пишет:

      Приєднуюсь до запитання.
      До того ж яку порадите відкрити візу щоб поїхати десь на місяць влітку до сестри відпочити. А якщо сподобається, то ще й в серпні.
      Дякую.

  13. Міша пишет:

    Добрий день. Підкажіть у мене віза дійсна до серпня але коридор залишилось 10 днів. На даний час мені порібно поїхати на 30 днів як це зробити

  14. Максим пишет:

    Скажіть будласка, моя мама має карту побиту(побит гуманітарний) яку вона отримала вже вдруге, чи може вона мені зробиту карту?. Або якщо я маю робочу візу і якщо я офіційно влаштуюсь то я зможу зробиту карту побиту і скільки я маю пропрацювать на тій роботі, щоб початьробить катру, взагалі яка умова щодо цього?

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены *

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>