Прапор Польщі

Інструкція по заповненню візової анкети

Інструкція по заповненню візової анкети

Інструкція по заповненню візової анкети

Перед заповненням анкети слід ознайомитися з наступним. Повідомлення неправдивих відомостей може послужити підставою для відмови у видачі візи або у в’їзді на територію РП — уважно прочитайте пункт 44 візової анкети. Рішення про видачу або про відмову у видачі візи є остаточним і оскарженню не підлягає.

Кожна особа, яка подала клопотання про візу і що має свій паспорт, заповнює окрему візову анкету. Анкета повинна бути особисто підписана заявником (за неповнолітнього підписується його законний представник). Діти та члени сім’ї, вписані в паспорт, окремі анкети не заповнюють.

Анкета заповнюється на друкарській машинці / комп’ютері або від руки друкованими латинськими літерами, виправлення не допускаються. Неправильно заповнена анкета не приймається.

На анкету слід наклеїти 1 актуальну фотокартку заявника (розміром 3,5 х 4,5, 80% лиця). Необхідно додати ксерокопію закордонного паспорта (сторінка з фотографією), та копії шенгенських віз за останні 3 роки (якщо вони є).

Завантажити анкету для візи в Польщу (для подачі на візовий центр):

Щоб подати документи у консульство, потрібно реєструватись по інтернету і там уже заповняти всі свої дані. Для подачі документів у візовий центр також потрібна реєстрація в інтернеті, але анкета заповняється власноруч.

 

Інструкція по заповненню візової анкети для отримання візи, відповідно до пунктів, що містяться у візовій анкеті:

  • 1.Слід вписати прізвище. Запис повинен точно відповідати тому, який є у паспорті.
  • 2.Заповнюють особи, які раніше мали інше прізвище. Якщо особа не мала іншого прізвища, слід поставити «-«.
  • 3.Слід вписати ім’я. Запис повинен точно відповідати тому, який є у паспорті.
  • 4.Слід вписати дату народження у форматі «день-місяць-рік».
  • 5.Слід вписати населений пункт, в якому народилась особа, відповідно до сучасної назви.
  • 6.Слід вписати державу, в якій народилась особа, відповідно до сучасної назви.
  • 7.Слід вписати громадянство особи на день заповнення. Також слід вписати громадянство, отримане в моменті народження.
  • 8.Слід зазначити відповідний квадрат.
  • 9.Слід зазначити відповідний квадрат, згідно стану на день заповнення.
  • 10.Слід вписати прізвище, ім’я (відповідно до даних в закордонному паспорті), адресу та громадянство особи, що має батьківські права або є офіційним опікуном станом на день заповнення (якщо відрізняється від адреси заявника).
  • 11.Слід вписати номер ідентифікаційного коду.
  • 12.Слід зазначити відповідний квадрат, згідно документів, які подаються до консульської установи.
  • 13-16. Слід вписати інформацію, яка стосується проїзного документу, в тому числі в пункті 15 вписати назву органу, який видав документ та місце його видачі.
  • 17. Слід вписати поштову адресу (відповідно до даних прописки) і вказати електронну пошту заявника. А також необхідно вказати номери контактних телефонів.
  • 18. Громадяни України, які перебувають на її території, вписують «-«, інші заповнюють в залежності від фактичного стану.
  • 19. Слід вписати займану посаду станом на день заповнення.
  • 20. Особи, які працюють, вписуюють назву та точну адресу і телефон роботодавця. Учні і студенти — назву і адресу навчального закладу.
  • 21. Слід зазначити відповідний квадрат.
  • 22. Слід вписати назву країни призначення.
  • 23. Слід вписати назву країну першого в’їзду.
  • 24. Слід зазначити відповідний квадрат.
  • 25. Слід зазначити кількість днів запланованого перебування у країнах Шенгенської зони.
  • 26. Слід зазначити відповідний квадрат.
  • 27. Слід зазначити відповідний квадрат.
  • 28. Слід заповнювати у випадку транзиту або вписати «-«.
  • 29. Слід вписати дату, коли має відбутися запланований в’їзд.
  • 30. Слід вписати дату, до якої має відбутися запланований виїзд.
  • 31. Слід вписати дані осіб, що зробили запрошення (ім’я, прізвище, місце проживання, номер телефону).
  • 32. Слід вписати дані підприємства чи організації, що зробили запрошення (адреса, номер телефону, факсу).
  • 33. Слід зазначити відповідний квадрат та пояснити інформацію.
  • 34-35. Слід заповнювати дані члена родини громадянина ЄС або ЄЕП, або вписати «-«.
  • 36. Слід вписати місце і дату заповнення анкети.
  • 37. Слід поставити підпис.

Коли їхали ми зробили простіше — дали трохи грошей дівчині з агенства, біля консульства і за 15 хвилин все було заповнено 🙂

На сьогоднішні день анкету на візу потрібно реєструвати по Інтернету. Якщо вам потрібна допомога у подачі анкети на візу в Польщу, пишіть або дзвоніть – візова консультація

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


111 коментарів до Інструкція по заповненню візової анкети

  1. IRENA:

    Доброго дня! Пыдкажыть будь ласка, заповнюю анкету на дитину (національна на рік, термін перебування 180 дн. — чи можна так? І в графі опікун, потрібно заповнювати данні батька (він поїде з дитиною)?
    Дякую

    • admin:

      Доброго дня. На основі якого запрошення ви відкриваєте візу?

      • Katrin:

        а якщо на основі карти поляка? і як тоді заповнювати пункт професія і роботодавець, просто пропускати?

  2. Леся:

    Скажіть будь-ласка чи можна на даний час зробити візу воєвода у чистий паспорт і що для цього потрібно???

  3. Ярина:

    Доброго дня! Дуже потрібна Ваша допомога. Я заповнюючи формуляр для видачі візи, зробила помилку, а саме: там де адрес приймаючої сторони, не повністю вказала e-mail адресу., тобто …..@…- залишилося недописане місце. Формуляр вже відправлений і поставлений в чергу. Чи можу я ще раз заповнити формуляр і знову бути в черзі?

  4. НІНА:

    СКАЖІТЬ БУДЬЛАСКА ЯК ЗАПОВНИТИ ПУНКТИ 31.32,якщо запрошення робило агенство посередник,які адреси і телефони куди вписувати.?Адрес підприємства і телефон у запрошенні є теж

  5. Оксана:

    Скажіть будь ласка, якщо чоловік народився в Хабаровскому краю в 1984, яке писати громадянство при народженні СССР чи Росії?

  6. Veronika:

    Доброго дня. Якщо під час заповнення анкети на візу (безпосередньо до консульства) була допущена одна помилка (невірна цифра укр. паспорта), чи дозволять виправити в консульстві?

    • admin:

      Доброго дня. Якщо ви зробили помилку в анкеті, то при подачі можете це сказати, якщо запитають і пас попросять виправити ручкою і підписатись, або сама виправить і все. Нічого страшного в цьому немає

  7. надя:

    Доброго дня! Якщо я їду по робочій візі, що писати в актуальниій проф. п.19,20? Я працюю, писати дійсну роботу чи безробітний?

  8. Liubov:

    заповнюю анке ту, все правильно тільки коли натискаю функцію записати вибиває «неправильний ID» і просто витирає все написане мною.
    Завжди заповнювала і все було добре. Тепер як це розуміти?

    • admin:

      можливо це проблеми з консульським сайтом

    • Юлія:

      Доброго дня,
      В мене помилка «неправильний ідентифікатор «, але все роблю як завжди 🙁
      Якщо видрукувати анкету з якогось сайту, то вона без штрих-коду. Чи приймуть таку. Я маю Карту Поляка.

      • admin:

        Доброго дня. У якому пункті? Якщо подаєесь у візовому центрі то можете і від руки написати, але все латиницею.
        У мене знайомі подавались у хмельницькому візовому центрі (я її робив анкету) то її всі слова заповнені українською почеркали і написали ручкою латиницею, хоча ці слова видає сайт консульства 🙂 Де логіка))) Напевно — відпрацювали своїх 460 грн 🙂

  9. Ivan:

    Що вписувати в поля:
    29. Запланована дата в’їзду на територію Шенгенської зони
    30. Запланована дата виїзду з території Шенгенської зони

    коли це буде туристична мультивіза на 2 роки ?

  10. Альона:

    Доброі ночі! Скажіть будь ласка, якщо я хочу отримати візу 360/180, то як це прописати в пункті де питають про термін перебуіання в краіні?

    • admin:

      Доброго вечора. У пункті про дні перебування (пункт 25 анкети) пишите 180, а у пунктах з якого по яке дійсна буде віза пишите наприклад 12-12-2015(пункт 29 анкети) по 11-12-2016 (пункт 30 анкети) (тобто рік (360)). Так виходить 180/360.

  11. Ivan:

    Отримав візу туристичну але на 1 ркі хоча до того в мене були туристичні шенгенські. Ніфіга не правда то шо вони пишуть на сайті:

    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    Починаючи з 16 травня 2014 року, вступають в силу спрощення щодо видачі довгострокових туристичних віз з правом багаторазового в’їзду:

    1. Довготермінові візи з правом багаторазового в’їзду видаються особам, які планують туристичні поїздки (індивідуальна туристика включно), які вже отримували щонайменше дві шенгенські туристичні візи (в т. ч. одну польську візу) протягом останніх 3 років, які використовувались згідно з призначенням, а також при наявності підтвердження оплати (у повному обсязі) туристичної послуги на території Республіки Польща щонайменше на 3 дні. Як правило з терміном дії на 2 роки.

    • admin:

      Цілком згоден, але вони забули дописати, що кінцеве рішення приймає консул. Тобто хоч у вас було 10 шенгенок, якщо консул захоче — може поставити візу по першому бронюванні. Там бачите, є поправка: …Як правило, з терміном дії на 2 роки…

  12. Aleksander:

    Доброго вечору!
    з вашого дозволу кілька питань.
    у п.33 електронної форми реєстрації вказано інформацію «Страхування поїздки/медичне страхування. Дійсне до __.__.__».
    це означає, що поліс страхування необхідно купувати завчасно, зазначати дату його дії у електронній формі і, відповідно, подавати його разом із роздрукованим формуляром та ін. документами при подачі консулу для отримання візи? навіть, якщо планується вїзд у Польшу значно пізніше від дати подання формуляру?

    якщо є мета отримати довготермінову візу на рік, у п.22 формуляру необхідно зазначати «360» чи «365» днів?

    чи звільнені громадян України від сплати консульського збору за прийом і розгляд заяви на отримання національних віз?

    дякую за відповіді.

    • admin:

      Доброго дня.
      Пункт 33 де зазначено страховий поліс можна не відмічати
      і 360 і 365 буде правильно і не вважатиметься помилкою
      за національну візу українці не платять консульський збір, тільки візовий (якщо подаються у візовий центр)

  13. Aleksander:

    ще питання.
    у п.20 необхідно вказувати місце роботи в Україні? чи потрібно зазначати місце роботи в Україні у п.20 візового формуляру, якщо мета поїздки — карта поляка, але аж ніяк не робота чи навчання у Польші?

    • admin:

      Можете вказувати «без професії» або заповняти дані з роботи чи навчання в Україні — для національної візи по карті поляка цей пункт не грає ролі

  14. Kateryna:

    Доброго вечора! Скажіть будь-ласка чи можна мати в паспорті польську робочу і чеську візи?

  15. Нас:

    Що писати у п.20, якщо я безробітна??

  16. Леся:

    Добрий день. Підскажіть ,що писати в стрічці про роботу і посаду якщо людина безробітна?

  17. ВІРА:

    Добрий вечір.. скажіть будь ласка п.25 передбачений період перебування що я маю написати? в мене запрошення на карту побиту польську терміном на 3 роки… чи можу я в полі п.25 написати наприклад з сьогоднішнього числа до кінця терміну карти… чи мушу написати 365 днів.????? дякую

    • admin:

      Доброго вечора. Як це запрошення на карту побиту? Ви маєте їхати її отримати чи як? Чи у вас воєводське запрошення?

      • ВІРА:

        ні в мене запрошення від тата. тато має карту і зробив мені запрошення. я просто чула що можна відкрити візу на час карти побиту.. і не знаю як заповнити поле 25

  18. Aleksander:

    добрий вечір!
    якщо у консульстві призначена дата, наприклад, на 01.02.16 аби отримати паспорт з візою, чи можна забрати візу іншого дня, наприклад, 03.02.16?

  19. Юрій:

    Доброго дня,чи потрібно вказувати в анкеті візу,яку було анульовано і вона в старому паспорті,якого вже не має?

  20. Юрій:

    А в консула не має інформації про попередні видані візи? Це не буде розцінено як надання не правдивої чи не повної інформації про себе?

    • admin:

      Інформація може бути, але це не буде розцінено погано, оскільки ви можете, теоретично, непам»ятати з якого по яке у вас була віза.

  21. Влад:

    чи обовязково має бути вказано номер телефону фірми в запрошенні від воєводи?

  22. наталя:

    Добрий день.Який поставити код органу що видав закордонний паспорт у анкеті (оформлюю у консульство Польщі в електронному вигляді) якщо у паспорті пише г/к РОСИИ,ЛЬВОВ а в анкеті хоче цифри і вибиває помилку

    • admin:

      Доброго дня. Там у заграні є 4 цифри. Для вінниці це зазвичай 0502. Там у паспорті так і пишеться — орган, що видав і знизу 4 цифри.

  23. Жанна:

    Якщо чоловік (має карту побиту на 3 роки) напише мені і дитині гостьове запрошення яку візу мені потрібно відкривати і чи можу я в подальшому працевлаштуватись в Польші по гостьовій візі?

  24. Артур:

    Доброго дня! Скажіть будь-ласка, якщо я їду з метою праці в Польшу на 6 місяців, то в пункту №25 писати 180 чи 90?

  25. Ігор:

    У мене запрошення від воєвуди ,як заповнити пункт 31 і 32 у візовій анкеті де треба вказати фірму яка запрошує номер телефону факс і дані про контактну особу в запрошені від воєвуди цього нема

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *