Прапор Польщі

Спонсорський лист для візи

Спонсорський лист буде потрібно Вам в тому випадку, якщо до моменту подорожі у Вас відсутня можливість підтвердження необхідного фінансового стану, тобто наявності грошових коштів на Вашому банківському рахунку, кредитних картах або рівня доходів, а також наявності транспортного засобу або іншого майна.

Спонсорський лист для візи

Спонсорський лист для візи

Крім того, спонсорський лист необхідно надати безробітному громадянину, дитині до 16 років, інваліду, пенсіонеру, студенту і учню.

Спонсорський лист являє собою заяву, складену родичем, тобто батьком, чоловіком, братом чи сестрою, дитиною, у разі якщо батьком є пенсіонер, а також офіційним опікуном чи піклувальником.

Спонсором може виступати також і цивільний чоловік, проте це зменшує шанси на отримання візи. Спонсор обов’язково повинен бути платоспроможний.

Якщо Ви маєте намір отримати робочу або бізнес візу, Вашим спонсором може стати запрошуюча організація або компанія – працедавець.

Запрошення, що служить однією з підстав отримання гостьової візи, також можна назвати спонсорським листом, так як в запрошенні його укладач зобов’язується взяти на себе відповідальність за Вас, тим не менш, це не є гарантуванням фінансового стану гостя, тому Вам все одно необхідно надати консулу документи , що підтверджують наявність у Вас суми, необхідної для перебування в зоні дії Шенгенської угоди.

Спонсорський лист не підлягає обов’язковому нотаріальному завіренню, крім випадку, якщо спонсором є не родич. Однак, для, так би мовити, власного спокою слід не знехтувати цією формальністю і пройти процедуру завірення спонсорського листа у нотаріуса.

Зразок спонсорського листа

Зразок спонсорського листа

У листі вказується дата поїздки, країна, родинний зв’язок між спонсором і аплікантом, паспортні дані, а також те, що спонсор зобов’язується оплатити всі витрати, пов’язані з відвідуванням країни Шенгену.

До листа спонсором додаються такі документи:

  • довідка про заробітну плату з місця роботи або виписка про наявність фінансових коштів на його грошовому рахунку;
  • копія документа про підтвердження родинного зв’язку;
  • копії сторінок паспорта спонсора з пропискою та особистими даними.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


Коментарі до Спонсорський лист для візи

  1. Юрій 0989994242 пишет:

    Допомога в швидкому отриманні Довідки з Львівського архіва про переселення родини в 1944-1947 з тер.Польші на тер.України,ця довідка потрібна для отримання Польської шенген візи (Віза переселенця) терміном від двох до п’яти років.

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены *

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>