Прапор Польщі

Рецепт польської паски

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 500 г
  • масло вершкове — 200 г
  • молоко — 1 стакан
  • цукор — 2 склянки
  • вершки — 0,4 л
  • яйце — 9 шт.
  • Дріжджі — 30 г
  • сіль — 1 ст. ложка

Інгредієнти для глазурі

  • цукор — 410 г
  • лимон (сік) — 1 шт
Рецепт польської паски

Рецепт польської паски

Паска — це пасхальний хліб. Освячення паски — один з обрядів на Великдень у Польщі.

Розтоплюють вершкове масло, нагрівають вершки, виливають у ємність, додають борошно, ретельно розмішують і залишають на охолодження.

У остиглу до 28 — 30 °С масу додають розведені в молоці дріжджі, замішують тісто і залишають на бродіння.

Коли тісто піднімається, додають попередньо збиті з цукром жовтки, борошно, замішують тісто слабкої консистенції і залишають підходити приблизно на 2 години.

Потім тісто вимішують ще раз, поміщають у змащену маслом форму, дають підійти і обережно, намагаючись не струсити, поміщають в духовку на випічку.

Готову паску заливають глазур’ю. Для приготування останньої цукор всипають у каструлю, заливають холодною водою і ставлять варитися на плиту. Сироп готовий, якщо при опусканні його в склянку з холодною водою утворюється м’яка кулька.

Сироп переливають у фарфорову чашку, ставлять у холодну воду, розтирають лопаточкою, підливаючи по краплі лимонний сік і холодну воду. Коли глазур побіліє і стане густою (не буде стікати з лопаточки), вона готова.

При випічці пасок необхідно пам’ятати:

  • тісто для паски не любить протягів, а любить тепло.
  • тісто не повинно бути рідким, тому що паски розпливуться і будуть плоскими, і не повинно бути густим — паски будуть дуже важкими і несмачними, швидко зачерствіють
  • тісто має бути такої щільності, щоб його можна було розрізати ножем, і воно до нього не прилипало, щоб при розподілі пасок не треба було б підсипати борошна
  • місять тісто як можна довше, щоб воно зовсім відставало від рук, від посуду або від столу
  • випікають паску в зволоженій духовці, для цього на її низ поміщають ємність з гарячою водою, температура 200 — 240 градусів.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *