Крупник рецепт

Крупник рецепт польської кухні

Крупник рецепт польської кухні

  • 75 г перлової крупи
  • 1.5 л м’ясного бульйону
  • 2 ст.л. сушених або 50 г свіжих грибів
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 пастернак
  • 3 гілочки зелені селери
  • 2 шт. картоплі
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1 лавровий лист
  • 1/2 ч.л. солі
  • двічі на кінчику ножа чорного перцю
  • 1 пучок кропу або зеленої петрушки

Крупник – круп’яний суп особливого приготування.

Крупу на 12 годин замочити у воді. Потім злити воду, дати стекти і в 1 л. м’ясного бульйону, близько 1.5 години, поварити на помірному вогні.

Сушені гриби замочити в невеликій кількості води, свіжі гриби очистимо й наріжемо тонкими скибочками. Цибулю, коріння і картоплю очистимо, вимиємо й наріжемо кубиками.

У великій каструлі розігріємо рослинне масло і посмажимо на ньому цибулю до прозорості. Додамо крупу разом з водою, в якій вона варилася, і додамо решту бульйону.

Підмішати гриби, картоплю, лавровий лист і на повільному вогні поваримо все разом 30 хвилин. Виймемо лавровий лист, суп посолити і поперчити.

Кріп і зелень петрушки промиємо, дамо стекти і покришимо. Перед подачею на стіл посипаємо суп зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *