Прапор Польщі

Довідка про доходи для візи

Однією з обов’язкових умов отримання шенгенської візи є доказ вашої фінансової спроможності для співробітників Консульства. Крім довідки про наявність коштів на банківському рахунку, необхідно надати довідку з роботи.

Довідка з роботи для шенгенської візи

Довідка з роботи для шенгенської візи

Практика показує, що великий відсоток заявників навіть не уявляє, як має виглядати цей документ, що і нерідко стає причиною відмови. Довідка повинна відповідати типовому зразку і містити обов’язкові відомості.

Довідка з роботи для шенгенської візи має відповідати наступним вимогам:

  • Довідка оформляється на фірмовому бланку організації з обов’язковим зазначенням реквізитів фірми роботодавця (юридична/фактична адреса, телефон/факс, e-mail, адреса web сайту комапанії, якщо такий є) Якщо йдеться про велику компанію, краще вказати телефон відділу кадрів, а не секретаря.
  • На довідці обов’язково повинні бути проставлені вихідний номер і дата видачі документа. Бажано вказати дані співробітника, який видає документ.
  • У довідці вказується посада співробітника і дата прийняття на роботу і, бажано, на підставі чого.
  • У документі повинен бути передбачений пункт, що за співробітником зберігається його посада на час поїздки, можна додатково вказати дату виходу на роботу.
  • У довідці має бути вказаний середньомісячний оклад за останні 6 місяців (можна як з розбивкою на суми оклад/відрахування/на руки так і єдиною сумою). Сума вказується в національній валюті — конвертувати в євро або доларах США немає необхідності.
  • Документ завіряється підписом керівника підприємства (дуже добре, якщо бланк завірений додатково підписом головного бухгалтера). Підписи закріплюються «мокрою» печаткою підприємства.
  • У довідці необхідно вказати кому адресовано документ (Консульство Польщі або іншої країни) або напис «За місцем вимоги».

Значення суми зарплати в довідці, при отриманні візи?

Чим вище рівень життя в країні, тим жорсткіші вимоги до доходів заявника. Однак, існує загальноприйнятий мінімум, виходячи з якого приймається рішення про можливість поїздки.

Якщо розмір зарплати в довідці про доходи нижче 2500 гривень на місяць (на руки), то свою фінансову незалежність слід підкріплювати відповідною довідкою з банку про стан коштів на своєму рахунку. Яка мінімальна сума на рахунку повинна фігурувати для відкриття візи до Польщі?

Довідка з банку для візи

Довідка з банку для візи

На сьогоднішній день приблизний мінімальний поріг — 35 євро на добу (для Німеччини і Франції 50 євро) на одну людину. Тобто, якщо ви плануєте 10 денну поїздку, необхідно показати наявність на рахунку еквівалент 350 Євро. Мінімальна сума на рахунку має бути 300 євро у гривневому еквіваленті.

Купити довідку про доходи — чи є сенс?

Що робити якщо у вас мінімальна зарплата за документами або ж ви не працевлаштовані офіційно? Багато наших співвітчизників потрапляють на вудку шахраїв, шукаючи вихід з цієї ситуації. Купити сьогодні підроблену довідку про зарплату простіше простого.

Вводите запит «купити довідку з місця роботи» і перед вами постане цілий список «фірм» що роблять подібні послуги. Люди, що цим займаються запевняють вас, що підприємства реально існують, внесені в усі реєстри та за дзвінком будуть підтверджені всі дані. Але консульство додатково може попросити довідку з податкової, що за вас дійсно сплачують податки. Буває і таке, що вимагають оригінал трудової книжки (хоча це заборонено на всіх підприємствах).

Чи є сенс зв’язуватися з такими фірмами вирішувати вам, однак пам’ятайте, якщо факт підроблення на етапі розгляду документів у Консульстві розкриється, ви можете отримати відмову.

Шенгенська віза без довідки про доходи

Якщо вам необхідна шенгенська віза, але постійне місце роботи відсутнє, можна надати спонсорський лист для візи в Польщу. Спонсорами поїздки для отримання польського шенгену можуть виступати родичі заявника. У разі надання такого документа, необхідно додатково підтвердити фінансову спроможність спонсора, а також копії документів, що підтверджують родинний зв’язок із заявником.

Також, на шенгенську візу можна подаватись без довідки з роботи, якщо ви надасте документи про право власності на авто та нерухомість.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


8 коментарів до Довідка про доходи для візи

  1. Володимир:

    доброго дня. А якщо працюєш у ФОП друга група і підприємець працює без печатки, як тоді завіряти? дякую.

    • Ольга:

      Документи, що підтверджують вид діяльності, наявність фінансових коштів/зв’язків з Україною:

      1. Для найманих працівників: оригінал довідки з місця роботи, що містить наступну інформацію: дані заявника, дату прийняття на роботу, посаду, заробітну плату за останні шість місяців, а також: ім’я, прізвище та посаду особи, яка її видала і контактні дані організації (повна адреса та стаціонарний номер телефону компанії). Довідка повинна містити інформацію, що робоче місце на час поїздки зберігається.

      *Для заявників, які працюють у ФОПа без печатки необхідно додатково надати оригінал реєстраційних документів ФОП разом із витягом з банку, де буде відображено, що нарахування зарплати відбувається саме цим підприємцем (стосується Львівського консульського округу).

      *Для заявників, які працюють у ФОПа без печатки в довідці з місця праці має бути зазначена інформація, що підприємство працює без печатки і додатково надати копії реєстраційних документів (стосується Київського консульського округу)

  2. Марина:

    Добрий день, підкажіть будь ласка чоловік ФОП, а я у дикреті, хочемо подати на бізнес візу.Якщо чоловік надасть мені довідку що я у нього працюю (довідка фіктивна), як ретельно перевіряються дані довідки. Ще порадили податися як супроводжуюче лице.
    Дякую.

    • admin:

      Доброго дня. Краще як супровід, оскільки довідку можуть перевірити.

      • Марина:

        Щиро дякую за відповідь, але я була у візовому центрі для уточнення даного варіанту як по супроводу, чомусь сказали що дружина не може йти про супроводу, абсурд, дозволено лише дітям. Порадили оформити шопінг візу.
        Можливо Ви щось порадите.
        Дякую

        • admin:

          шопінг також чедовий варіант — перший на сім днів, другий на рік (якщо іменні чеки привезете). А дитині — супровід, тоді.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *