Прапор Польщі

Довідка про доходи для візи

Однією з обов’язкових умов отримання шенгенської візи є доказ вашої фінансової спроможності для співробітників Консульства. Крім довідки про наявність коштів на банківському рахунку, необхідно надати довідку з роботи.

Довідка з роботи для шенгенської візи

Довідка з роботи для шенгенської візи

Практика показує, що великий відсоток заявників навіть не уявляє, як має виглядати цей документ, що і нерідко стає причиною відмови. Довідка повинна відповідати типовому зразку і містити обов’язкові відомості.

Довідка з роботи для шенгенської візи має відповідати наступним вимогам:

  • Довідка оформляється на фірмовому бланку організації з обов’язковим зазначенням реквізитів фірми роботодавця (юридична/фактична адреса, телефон/факс, e-mail, адреса web сайту комапанії, якщо такий є) Якщо йдеться про велику компанію, краще вказати телефон відділу кадрів, а не секретаря.
  • На довідці обов’язково повинні бути проставлені вихідний номер і дата видачі документа. Бажано вказати дані співробітника, який видає документ.
  • У довідці вказується посада співробітника і дата прийняття на роботу і, бажано, на підставі чого.
  • У документі повинен бути передбачений пункт, що за співробітником зберігається його посада на час поїздки, можна додатково вказати дату виходу на роботу.
  • У довідці має бути вказаний середньомісячний оклад за останні 6 місяців (можна як з розбивкою на суми оклад/відрахування/на руки так і єдиною сумою). Сума вказується в національній валюті — конвертувати в євро або доларах США немає необхідності.
  • Документ завіряється підписом керівника підприємства (дуже добре, якщо бланк завірений додатково підписом головного бухгалтера). Підписи закріплюються «мокрою» печаткою підприємства.
  • У довідці необхідно вказати кому адресовано документ (Консульство Польщі або іншої країни) або напис «За місцем вимоги».

Значення суми зарплати в довідці, при отриманні візи?

Чим вище рівень життя в країні, тим жорсткіші вимоги до доходів заявника. Однак, існує загальноприйнятий мінімум, виходячи з якого приймається рішення про можливість поїздки.

Якщо розмір зарплати в довідці про доходи нижче 2500 гривень на місяць (на руки), то свою фінансову незалежність слід підкріплювати відповідною довідкою з банку про стан коштів на своєму рахунку. Яка мінімальна сума на рахунку повинна фігурувати для відкриття візи до Польщі?

Довідка з банку для візи

Довідка з банку для візи

На сьогоднішній день приблизний мінімальний поріг — 35 євро на добу (для Німеччини і Франції 50 євро) на одну людину. Тобто, якщо ви плануєте 10 денну поїздку, необхідно показати наявність на рахунку еквівалент 350 Євро. Мінімальна сума на рахунку має бути 300 євро у гривневому еквіваленті.

Купити довідку про доходи — чи є сенс?

Що робити якщо у вас мінімальна зарплата за документами або ж ви не працевлаштовані офіційно? Багато наших співвітчизників потрапляють на вудку шахраїв, шукаючи вихід з цієї ситуації. Купити сьогодні підроблену довідку про зарплату простіше простого.

Вводите запит «купити довідку з місця роботи» і перед вами постане цілий список «фірм» що роблять подібні послуги. Люди, що цим займаються запевняють вас, що підприємства реально існують, внесені в усі реєстри та за дзвінком будуть підтверджені всі дані. Але консульство додатково може попросити довідку з податкової, що за вас дійсно сплачують податки. Буває і таке, що вимагають оригінал трудової книжки (хоча це заборонено на всіх підприємствах).

Чи є сенс зв’язуватися з такими фірмами вирішувати вам, однак пам’ятайте, якщо факт підроблення на етапі розгляду документів у Консульстві розкриється, ви можете отримати відмову.

Шенгенська віза без довідки про доходи

Якщо вам необхідна шенгенська віза, але постійне місце роботи відсутнє, можна надати спонсорський лист для візи в Польщу. Спонсорами поїздки для отримання польського шенгену можуть виступати родичі заявника. У разі надання такого документа, необхідно додатково підтвердити фінансову спроможність спонсора, а також копії документів, що підтверджують родинний зв’язок із заявником.

Також, на шенгенську візу можна подаватись без довідки з роботи, якщо ви надасте документи про право власності на авто та нерухомість.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


Коментарі до Довідка про доходи для візи

  1. Володимир:

    доброго дня. А якщо працюєш у ФОП друга група і підприємець працює без печатки, як тоді завіряти? дякую.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *