Балтика і смак копченої риби

Копчена риба з домашніх коптилень – справжнісінька кулінарна пам’ятка дикої польської Балтики. Серед туристів, відпочиваючих на берегах Віслінської затоки цей регіональний продукт користується величезною популярністю. Смак копченої риби, приготовленої за традиційними поморськими рецептами, не піддається ніякому опису. Але головна цінність цієї страви полягає в тому, що риба потрапляє на ваш стіл всього через кілька годин після вилову. Тобто – абсолютно свіжою.

Балтика і смак копченої риби

Балтика і смак копченої риби

Домашні коптильні знаходяться практично в усіх господарствах, розташованих у межах віслінської коси. Свіжа копчена риба – один з головних кулінарних атракціонів, доступний виключно в перебігу літнього туристичного сезону. Виловлені спозаранку рибалками, риби негайно проходять відповідну обробку в коптильнях і вже після обіду цілком готові до вживання.

Копчену камбалу можна придбати за вартістю 5 злотих (1.2 євро) за 1 штуку, або по 12 злотих (2.4 євро) за 1 кілограм. Кіло лосося холодного копчення обійдеться вам в 45 злотих (11 євро), а гарячого – 35 злотих (8.4 євро). Трохи більше доведеться викласти за кілограм копченого вугра – близько 90 злотих (22 євро).

До речі, Ви можете й самі спробувати особисто закоптити рибу, придбану у місцевих рибалок. Деякі господарства вельми успішно практикують цей вид туристичної розваги. Ви ж, у свою чергу, спробуєте дещо новеньке.

Протягом століть, у жителів польського узбережжя Балтійського моря склалися свої унікальні особливості приготування цього чудового продукту харчування. Для копчення деяких видів риб використовується виключно сіль, для інших – ароматні трави і спеції. Щоб риба придбала чудовий смак і аромат, жителі Помор’я використовують ретельно приховувані від туристів суміші деревини вільхи, клена та різних фруктових дерев. Копчені балтійські риби заслужено увійшли до списку традиційних страв цього чудового і цікавого регіону Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *