Прапор Польщі

Возз’єднання сім’ї в Польщі

Якщо іноземець, що проживає в Польщі і що володіє видом на постійне проживання або тимчасове проживання протягом, щонайменше, 3-х років, звернеться за видачею дозволу на тимчасове проживання для дружини, чоловіка (шлюб має бути визнаний дійсним за польським законодавством), власного або усиновленої дитини, то такий дозвіл, швидше за все, буде дано.

Тим не менш, той хто клопоче буде зобов’язаний пред’явити докази наявності у нього житла і матеріальних засобів на утримання родини в ступені достатньою для того, щоб сім’я не користувалася засобами соціальної допомоги. Дозвіл на проживання з родиною дійсно протягом 12 місяців від дати видачі.

Якщо сім’я в’їхала до Польщі за клопотанням власника посвідки на тимчасове проживання, то після перетину кордону термін дії дозволу на проживання в Польщі для членів сім’ї продовжується на час дії дозволу на проживання заявника. Якщо клопоче є володарем посвідки на постійне проживання, то термін дії дозволу на проживання для членів його сім’ї продовжується на два роки.

До заяви про видачу дозволу на проживання протягом певного терміну, іноземець повинен додати: копію свідоцтва про укладення шлюбу; копію свідоцтва про народження; вступило в законну силу рішення суду про усиновлення дитини або встановлення опіки над дитиною, а також документи, що підтверджують наявність джерел доходів (наприклад, трудовий договір) або власних матеріальних засобів (наприклад, виписка з банківського рахунку), і наявність відповідних житлових умов (наприклад, договір про найм квартири).

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *