Прапор Польщі

Робоча віза у Польщу

Для того, що б працювати у Польщі вам обов’язково потрібно буде оформити робочу візу. Отримати польську робочу візу ви можете на підставі запрошення роботодавця (oświadczenia) або ж на підставі воєводського запрошення (Zezwolenie).

Робоча віза у Польщу

Робоча віза у Польщу

Якщо ви плануєте отримати візу на підставі запрошення від роботодавця, то вам відкриють або національну робочу візу – 180/360, або шенгенську робочу візу – 90/90. Це залежить від того, на який термін виписане запрошення. Як правило, це зазначено після дати початку праці, після слів przez okres – 6 (національна віза 180/360) або 3 (шенген віза 90/90) місяців. Таке запрошення виготовляється близько 3-5 робочих днів.

Якщо ви отримуєте візу на підставі запрошення від воєводи, то ви отримаєте річну візу 360/360, навіть якщо зезволення видане на 2 роки. Воєводське запрошення робиться близько місяця часу.

Націнальна робоча віза ще має тип D, а шенген — C, ціль видання 05 та 08.

Якщо ви отримали національну візу, це не означає, що ви не можете їхати з нею у інші країни шенгену. Згідно з змінами у візовому кодексі, які відбулися 5 квітня 2010 року, по національній візі можна знаходитись 90 днів у півріччі на території інших країн шенгенського договору.

Для оформлення робочої візи в Польщу вам знадобляться наступні документи:

  • закордонний паспорт;
  • український паспорт;
  • 2 фотографії 3.5х4.5, 80% лиця.

Також, варто знати, що консульський збір на шенгенську робочу візу становить 35 євро, а на національну робочу візу відсутній взагалі. Але якщо ви подаєтесь у візовому центрі, то вам прийдеться заплатити ще й візовий збір, який становить близько 200 гривень. Тобто, за робочу шенген-візу ви платите 35 євро + 200 грн., а за робочу національну візу тільки 200 грн.

Розгляд документів, якщо ви здаєте документи у консульство, 4-7 робочих днів, а якщо на візовий центр 5-10. Наприклад, у Вінницькому консульстві розгляд документів 4 робочих дня, а у Харківському консульстві – 7.

Використовуючи робочу візу, як і будь-яку іншу, варто пам’ятати про правильне використання візи. Якщо це робоча польська віза, без різниці шенген чи національна, необхідно щоб всі в’їзди-виїзди були польськими. Це необхідно щоб отримати без проблем наступну візу, коли ця закінчиться.

Якщо вам потрібно допомогти з відкриттям робочої візи у Польщу, ми радо вам у цьому допоможемо. Скористайтесь контактними даними, що знаходяться у розділі Віза у Польщу.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


617 коментарів до Робоча віза у Польщу

  1. Сергій:

    Доброго дня. Скажіть будь ласка, у мене польська національна робоча віза типу D, MULT, 180/360, чи можу я зробити в’їзд-виїзд з Польщі на протязі однієї доби. Дякую!

  2. Інна:

    ДОБРИЙ ДЕНЬ. В МЕНЕ ТАКЕ ПИТАННЯ.ЧИ МОЖНА В ЗВЯЗКУ В УКРАЇНІ З НЕДЗВИЧАЙНИМ СТАНОМ.ВІДКРИТИ ЗАРАЗ ПОЛЬСЬКУ РОБОЧУ ВІЗУ?БУДУ ВДЯЧНА ЗА ВІДПОВІДЬ…І ЯК ЩО МОЖНА ТО ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД ЧАСУ?

    • admin:

      Доброго дня! В Україні ще не ввели надзвичайний стан, візи відкриваються у звичайному порядку 🙂

  3. Ірина:

    Доброго дня, напишіть, будь-ласка, чи є обов’язково визначена певна кількість днів перебування на Україні після 90 денного перебування в Польщі по Польській робочій візі 180/360 для того, щоб повернутись знову до Польщі? Тобто, чи можна вже через тиждень-другий повернутись назад до Польщі, чи треба якийсь певний час чекати дома?Дякую.

    • admin:

      Доброго дня! Визначеного періоду немає, потрібно просто дотримуватись терміну дії візи і не перевищити у Польщі 180 календарних днів. Тобто ви можете відбувши у Польщі 3 місяці і потім поїхати додому і одразу повернутись до Польщі.

  4. Оксана:

    Підкажіть ,будь ласка, які особисті дані потрібно подати для виготовлення запрошення на роботу?

    • admin:

      Ім»я, фамілія, номер паспорта (закордонного), дата народження, прописка в Україні.

  5. Вікторія:

    Скажіть будь ласка,чи можна відкрити «шенгенську бізнес візу» з дитиною (1 рік) ?дякую..

  6. Ольга:

    Доброго дня! Скажіть, будь ласка, яка вартісь виготовлення запрошення на роботу?
    Дякую.

  7. Юра:

    Дооброго дня.
    Підкажіть будь-ласка, чи можна анулювати існуючу візу D(по карті поляка)в якої термін до закінчення 1 місяць, та відкрити нову, в звязку з необхідністю працевлаштуватися та не їздити через місяць для переоформлення додому. Чи можуть бути ризики. Якщо так то які кроки потрібно робити?
    Дякую!

  8. добрий вечір скажіть будь ласка як записатися на чергу і скільки буде коштувати робочя віза разом з страховкою

    • admin:

      Доброго дня. По даному питанні краще зателефонуйте у розділ Візова в Польщу

  9. Галина:

    Доброго дня!Моїй мамі відкрили робочу візу з 10 червня 2014р.,в Польщі вона повинна на роботі бути з 25 травня 2014 р. Документи всі впорядку. Останній раз відкрили візу 10 червням минулого року(це запізно, адже сезонна робота). Невже тепер постійно будуть відкривати візу тільки 10 червням? Чи є чинник який може вплинути на це?Що порадите?Її співробітникам всім відкрили 25 травням тільки їй одній 10 червням. На реєстрації була не з останніх. Буду вдячна за відповідь!

    • admin:

      Доброго дня. А вона всі дні використала по минулій візі?

    • Віра:

      Добрий день,скажіть будь-ласка,як змінити дату відкриття нової візи,весь час говорять,що яким числом була відкрита перша віза,таким числом будуть відкривати і наступні. Попередня віза була використана не повністю,приблизно залишалось близько 30 днів.Запрошення у мене з 29 червня,а відкривають візу аж 24 вересня,я втрачаю майже місяць роботи,що ви можете порадити,як можна це змінити і до кого звертатися.Дякую

  10. Андрій:

    Доброго дня підкажіть які документи потрібно мати для подачі на робочу візу до Полщі ?
    Скільки на даний час коштує робоча віза ?
    Буду вдячний.

    • admin:

      Доброго дня! Запрошення від роботодавця, страховка, реєстрація, анкета, відповідні ксерокси і т.д.

  11. Яна:

    Доброго дня.
    Мене цікавить таке питання
    В мене робоча віза 24-09-2013 до 31-08-14 , працювала по запрошенні, воно було дійсне до 26 березня 2014, але я підрахувавши була в Польщі 4 місяці. Чи можу я ще поїхати по цій візі в Польщу? Які потрібні документи мати, якщо нема запрошення? бо переважно коли їхала через кордон, завжди просили і запрошення на роботу. І ще одне питання, маю запрошення від Воєводи на рік, діяти починає з червня місяця, чи можу я відкрити візу в червні, якщо діє ще стара віза до 31 серпня?

  12. Назар:

    доброго дня , в мене робоча шенген віза 90/360 категорії «С». 90 днів я вже відпрацювавю чи можу я поїхати до Польщі ще раз по цій візі,на приклад після поверненя пройшло 90 днів чи можу я отримавши нове запрошення на роботу, тобто в півріччя по 90 днів?
    завчасно дякую

  13. Вячеслав:

    Доброго дня! На данний момент я знаходжусь на території Польщі. Маю робочу візу категорії Д на 152 дня. Срок дійсності візи спливає в кінці квітня. Планую повертатися в Польшу та знову працювати. Маю запрошення на півроку. Скажіть, будь ласка, коли можна подавати документи на отримання наступної візи? Чи можу я зробити це відразу по поверненні в Україну, чи необхідно чекати деякий час?

    Дякую!

    • admin:

      Доброго дня! Будьте готові до 2х пунктів:
      1. Реєстрація на візу зараз іде на декілька тижнів вперед і майже неможливо зареєструвати.
      2. Робоча віза, хоч і відкрита на 152 дні, все ж має уявний коридор рік, який рахується з першої дати в»їзду і якщо ви використали майже всі дні то щоб отримати таку саму візу потрібно чекати його закінчення. Або відкривати візу по Зезволенню від воєводи.

  14. Назар:

    ціль видання 05

  15. Назар:

    точніше С 05

    • admin:

      Якщо брати по аналогії з бізнесом, то так, але потрібно нове запрошення, для більш точної інформації краще зателефонувати у консульство де ви її отримали. І якщо вам не буде важко — відписати що вам відповіли. Оскільки подібні візи ставлять з піврічним коридором (90/180) або взагалі без (90/90)

  16. Женя:

    за день можно подать документе на рабочую визу????

  17. Добрий день.Хочу відкрити перший раз візу польску робочу 180/360.Стільки буде коштувати?

  18. Олександр:

    Доброго дня. Питання наступного чину: на який максимальний термін можна перебувати в Польщі(віза робоча D 05 MULT 360/ 162) одним разом? Можна зразу відбути весь термін чи потрібно через певний час перетинати кордон? Дякую.

    • admin:

      Доброго дня! По даній візі можете перебувати 162 календарних дні. Оскільки віза багаторазова то протягом року ви можете скільки завгодно виїжати і вїжати. Але майте на увазі, що ця віза призначена для роботи і якщо будете часто їздити у прикордонників може виникнути запитання — чому ви їздите а не працюєте.

  19. Андрій:

    доброго дня.чи можливо перенести подачу документів довідкою про хворобу?

  20. Євгенія:

    Доброго дня.скажіть будь-ласка.чи реально зараз зареєстр уватись на здачу документів на робочу візу до Польщі?і які шанси зараз її отримати?

    • admin:

      Доброго дня! Шанси отримати великі 🙂 а от зареєструватись проблематично, але можливо.

  21. скількі днів виготовляється робочя віза

  22. Лида:

    Доброго дня.
    А якщо я одержу польську робочу візу на 90 днів з коридором, наприклад, 01.06.14 — 30.11.14, і, наприклад, 80 днів використаю протягом трьох місяців літа, чи можу я на початку вересня одержати нову польську робочу візу?
    дякую

  23. Анна:

    Здравствуйте. Помогите с записью на подачу документов (Винницкий округ, конкретно Хмельницкая область)на годовую рабочую польскую визу, ато БЕДААААА!!! свободных дат нету вообще!!!

    • admin:

      Доброго дня! Зараз у всіх така «біда»… можете зателефонувати за контактами на сторінці Візу у Польщу, можливо зможу чимось допомогти, але на червень місяць.

  24. Катерина:

    Доброго дня !
    в анкеті під запитанням 19* професія
    що я маю написати якщо я тільки їду на роботу в Польшу? безробітна ??

    • admin:

      Доброго дня! У 19 пункті на робочу візу у анкеті можете писати безробітна, якщо заповняєте відруки, або взагалі не заповняти той пункт. Якщо заповняєте анкету на консульство то можна вибрати пункт «інше».

  25. Надія:

    Доброго дня! Цыкавить таке питання- в мене польська національна віза на 180днів, перший перетин в жовтні минулого року, виїзджених днів на сьогодні- 99. Чи можу я і яким чином подати на візу Шенген робочу???????? (потрібно на орієнтовно 60 днів Шенген візу для виїзду в Швецію)

    Дякую наперед!

    • admin:

      Доброго дня! Якщо у вас закінчився термін дії візи (не коридор) і залишаться невиїжджені дні, то на їх залишок можна відкрити шенгенську робочу візу (С 05)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *