Прапор Польщі

Документи для отримання шенгенської візи

Шенгенська віза дає право вільного переміщення по всіх країнах шенгенської угоди (без внутрішнього прикордонного контролю). Видається в консульстві будь-якої країни, що входить в шенгенську угоду. Вартість візи, порядок видачі, перелік необхідних документів та терміни розгляду заяв можуть відрізнятися в залежності від консульства. Шенгенська віза видана будь-яким консульством, дійсна на всій території шенгенської угоди.

Основні документи, необхідні для отримання шенгенської візи на короткострокове перебування:

1. Бланк візової анкети (слова повинні бути написані латинськими літерами), національною або англійською мовою та підписана особисто заявником.

2. Одна кольорова фотографія, що відповідає наступним вимогам:

  • кольорове, чітке, чиста і контрастна,
  • 3,5 х 4,5 см,
  • надрукована на високоякісному папері на світлому фоні,
  • фотографії має бути не більше 6 місяців, щоб була можливість ідентифікації із заявником,
  • зроблена анфас, що показує чітко очі та обличчя з обох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, так щоб обличчя займало 70 — 80% фотографії,
  • на фотографії повинен бути зображений особу без головного убору, яка дивиться прямо, з закритим ротом,
  • особа не повинна бути прикрите волоссям.

3. Якщо заявник носить окуляри, фотографія повинна відповідати наступним критеріям:

  • скла незатемнені,
  • оправа не повинна закривати жодної частини ока,
  • не повинно бути яких-небудь відблисків.

4. Якщо заявник має релігійний головний убір, то фотографія повинна відповідати наступним додатковим критеріям:

  • підборіддя, чоло і обидві щоки повинні бути виразно видно,
  • на обличчі не має бути тіней від головного убору.

5. Закордонний паспорт і копія сторінки закордонного паспорта з фотографією і персональними даними. Паспорт повинен бути підписаний і мати термін дії більше 3-х місяців після закінчення терміну запитуваної візи. Паспорти приймаються без додаткових обкладинок нр пластмaсовие, шкіряні.

6. Підтвердження наявності у заявника грошових коштів для покриття витрат, пов’язаних з поїздкою, наприклад: виписка з банківського рахунку, дорожні чеки, кредитні картки (з довідкою з банку про наявність коштів на картці), запрошення (оригінал і копія).

7. Медичну страховку з покриттям € 30 000, дійсну в усіх країнах Європейського союзу. Страховий поліс повинен охоплювати весь період дії візи та всі плановані дні перебування.

8. Оригінал довідки з місця роботи:

  • для працівників: довідка з місця роботи, оформлена на бланку з реквізитами організації, із зазначенням посади, трудового стажу та розміру заробітної плати;
  • для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію фізичної або юридичної особи, а також свідоцтво про постановку на облік в податковому органі (ІПН);
  • для студентів: довідка з місця навчання, у разі поїздки в учбовий час — довідка про дозвіл бути відсутнім на заняттях.

9. Копія сторінок паспорта з колишніми польськими і Шенген візами.

10. Якщо заявник є неповнолітнім і подорожує самостійно або з одним з батьків, потрібно копія письмової згоди невиїжджаючого (-их) батька (-ів) або опікуна на поїздку дитини, або, в разі неможливості його одержання, — документи, що підтверджують причину відсутності згоди ( довідка чи батька-одинака або інші документи).

Консульський збір за розгляд візового обігу становить 35 євро.

Для туристичних поїздок:

1. Підтвердження повної оплати заброньованого номера в готелі або підтвердження Вашої поїздки від туристичного агентства.

2. Оригінал і копія квитків туди і назад або документ, що дає право користування наявним транспортним засобом.

Для поїздок за приватними запрошеннями — візит до родичів або друзів:

1. Запрошення (оригінал і копія).

2. Запрошення (оригінал і копія) у формі листа від особи, яка запрошує до запрошеному повинно містити наступну інформацію:

  • Прізвище та ім’я, адресу та номер телефону особи, яка запрошує.
  • Прізвище та ім’я, адреса, дата народження та номер паспорту запрошеного особи.
  • Час, строки і місце поїздки.
  • Відомості про ступінь споріднення запрошеного і запрошує. Уразі, якщо сторони не перебувають у родинних відносинах, потрібно подтвержденіетого, де і коли сторони особисто зустрічалися раніше.
  • Відомості про те, хто бере на себе відповідальність за витрати, пов’язані з поїздкою.
  • Запрошення повинно бути загорнемо нотаріально. До запрошення необхідно прикласти копію першої сторінки паспорта особи. У випадку, якщо запрошуюча сторона не є громадянином Євросоюзу, — копію посвідки на проживання.

Конкретні правила визначаються консульством тієї країни, в якій ви отримуєте візу.

Вартість шенгенської візи у Республіку Польща можете уточнити і замовити у нас у розділі Віза в Польщу.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


115 коментарів до Документи для отримання шенгенської візи

  1. Юрій:

    Доброго дня!Хочу дізнатись перелік документів і всі необхідні дії для отримання візи моїй дитині,яка має Карту Поляка,з метою короткочасних поїздок зі мною до РП.
    Завчасно дякую!

    • admin:

      Доброго дня! Потрібен стандартний пакет документів, а скільки дитині років?

  2. Галина:

    Доброго дня!Скажіть,будь ласка,чи зможу я відкрити бізнес візу для себе і двох дітей(2 і 4 роки),якщо я не є підприємцем?Які документи потрібно?

    • admin:

      Доброго дня! Якщо ви не є підприємцем і ніде не працюєте, то бізнес візу ви, по закону:), не можете отримати

  3. павло:

    я є співвласником фірми і хочу отримати візу (бізнес) до РП,які потрібні документи?

    • admin:

      Запрошення з Польщі на вас і контракт на вашу фірму і решту супровідних документів, залежно від консульства (якщо я правильно зрозумів)… Напишіть детальніше.

  4. галина:

    Доброго дня!!!Випадково натрапила на Ваш сайт, який мені дуже сподобався, оскільки містить багато цікавої і корисної інформації.Дякую.Лише невеличке виправлення-в розділі «основні документи, необхідні для вироблення шенг.візи» в 2 пункті слово «отвечающію» краще замінити «що відповідає наступним вимогам», а так все клас!!!

  5. А ндрій:

    доброго дня!!! мій прадід поляк, чи можу я претендувати на те щоб мені видали карту поляка?? і що мені потрібно для отримання карти поляка?? і чи дає карта поляка можливість пересікати кордони інших держав євросоюзу??

  6. олег:

    допоможіть з робочою візою

  7. Добрий день! Допоможіть мені будь ласка у таких питаннях. Перше, мій прадідусь був поляком, це записано у свідоцтві про народження моєї бабусі, завдяки цьому 3 роки тому моя мама отримала карту поляка а згодом і дядько. Чи маю я право отримати карту поляка?
    Друге, я хочу поїхати у польщу за запрошенням друга сім»ї, як мені оформити візу?

  8. вася:

    добрий день. в мене виникли проблеми,запрошення по якому я їхав в Польщу,виявили недійсним і на границі мене завернули. віза вмене робоча,річна 360-180.Польска.

  9. Віктор:

    Здрастуйте! Чи обов»язково мати ціль візиту(документи, які підтверджують мету поїздки до Польщі), щоб отримати довоготермнову візу з Картою поляка?
    Дякую.

    • admin:

      Добрий вечір! Документи не потрібні.. Якщо це ви питаєте за 32 пункт анкети — кого там вписувати. Якщо є якісь знайомі, родичі, друзі — вписуєте їх домашню адресу і телефон, ставите відвідини родичів чи друзів, або туризм

  10. Мирослава:

    Тобто можна зробити шенген візу на запрошенні друга з Польщі? Друг в цьому випадку понесе якісь фінансові витрати? Чи в запрошенні друга має бути обумовлено термін на скільки часу запрошує і чи від того залежить мій термін перебування по шенген візі в Польщі?

    • admin:

      Якщо друг випише гостьове запрошення, то цього достатньо. Гостьове запрошення робиться через воєводу. Воно певного зразка і там на місці вже йому підкажуть.

  11. Таня:

    Я маю таке запитання: моя віза закінчується 10 березня, а робочі дні я вибула ще в листопаді. від якого числа має бути запрошення щоб в цьому році отримати робочу візу, я чула, що має бути не більше двох місяців від першого минулорічного вїзду, наприклад, якщо я в минулому році вїхала 8 травня то, якщо в запрошенні буде дата 7 березня то запрошення буде недійсне, чи то є правда, чи все слухи і немає значення від якого числа буде запрошення?

    • admin:

      Річний коридор по робочій візі 180/360 рахується з дня виїзду і якщо ви вїхали 8 травня, то наступна національна річна робоча віза може бути відкрита з 9 травня.

  12. Оксана:

    Син навчається в Польщі, чи можуть батьки отримати візу в Польщу для відвідування сина і які підтверджуючі документи потрібно для цього?

    • Наталя:

      Можуть. Необхідні документи: довідка з вузу, де син навчається, я надаю запрошення від сина (написане ним особисто на імя консула на польській мові, з вказаною адресою проживання та номером телефону в Польщі) так в мене вимагали ще на першому курсі, так подаю вже 3 роки. Інші документи згідно вимог подачі візи — довідки з роботи, довідки про доходи, стан рахунку, страховка.

  13. Uliana:

    7. Медичну страховку з покриттям € 30 000, дійсну в усіх країнах Європейського союзу. Страховий поліс повинен охоплювати весь період дії візи та всі плановані дні перебування.
    Де її взяти?Це примусовий документ?

  14. сергiй:

    доброго дня, запрошують на фестиваль скульптури. я скульптор.Запрошення мае бути по почтi, чи можна i в електронному виглядi?

  15. Юлія:

    Доброго дня! Потрібна будь-яка шенген віза до 8 травня! Зможете допомогти? Проживаю у Львові, але прописана у Луцьку!

  16. Ярослав:

    Доброго дня! Мою дружину з малолітнім сином запрошують в гості до Польщі.
    Виробляє Вона собі загр.паспорт , я написав заяву про те, що незаперечую про короткострокове перебування дитини, но
    візи шенген ще не робила, я тепер боюсь щоб з дитиною не пропала…
    чи може Вона залишитись там з нашим сином, тому,що замітив деякі
    непонятки з її сторони,бити на сполох чи ні , я , мої батьки і її батьки
    хочуть бачити дитину тут на Україні…В паспортний анульовувати заяву
    чи не давати добро на візу?Я не хочу відпускати дитину з жінкою,якщо не буду тепер на 100% переконаний що син повернеться
    Дякую.

  17. Ірина:

    Підкажіть будь-ласка, що потрібно, щоб транзитом через польщу доїхати власним авто до калінінграду рф.

    • admin:

      Потрібно отримати транзитну польську візу

      • Ірина:

        Проблема в тому, що поляки вимагають виклик а в Калінінграді не дають » С Россией Украина дружит и никаких препятствий не дает для вашего приезда», що робити не підскажте.

  18. Ігор:

    Доброго дня! Мені надійшло запрошення від родичів з Польщі і я хотів би знати якщо я зараз не працюю то які потрібно документи для відкриття візи

  19. Андрей:

    Доброго дня. Я приватний підприємець і мені потрібно знати який має вигляд контракт від польскої фірми для мене і запрошення щоб я міг отримати шенген візу

  20. Вера:

    На Вашу думку,яку суму грошей я повинна мати на платіжній карточці,щоб мені дали візу в Грецію? На 10 днів. Дякую.

  21. Галина:

    Скажіть будь ласка чи мені можна відкрити польську візу, якщо в мене відкрита болгарська (в Болгарію поїду в липні-серпні)і вона ще не погашена.В Польщу хочу поїхати в червні на екскурсію чи за покупками.Я підприємець.

  22. 123:

    для неповнолітньої потрібна копія паспорта( вже є 16 років) чи вистачить свідотства??
    дякую

  23. Олександр:

    Доброго Дня! Таке питання: Я працював у польщі на посаді водія (перевозив товар), зараз змінились вказівки і поляк почав співпрацювати з іншими державами(німеччина,україна,росія) запрошення якби робоче,у ньому написано :(робота водія з виїздом за кордони РП) чи відкриють мені шанген візу, і які потрібно документи для того?

  24. Inesa:

    Доброго дня, мені майже 18 років, роблю візу(культура та спорт), чи потрібен мені при цьому нот. завірений дозвіл батьків на виїзд закордон, довідка з місця навчання? Є запрошення. Заздалегідь дякую.

  25. Олена:

    Доброго дня. Скажіть,будь ласка, якщо в мене буде підтвердження від польської школи по вивченню польської мови, про те, що я зарахована на курси, я зможу за 1,5 тижні відкрити візу для поїздки в Польщу на курси?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *