Прапор Польщі

Гостьова віза в Польщу

Гостьова віза до Польщі потрібна громадянам іноземних держав в тих випадках, якщо планується здійснення поїздки з метою відвідування друзів і родичів, що проживають на польській території, причому обов’язковим документом при оформленні є отримання запрошення від них.

Гостьова віза в Польщу

Гостьова віза в Польщу

Отримана гостьова віза дозволяє іноземцю безперешкодно відвідувати країни Шенгенської зони, але тільки обов’язково з відвідуванням Польщі в якості країни першого в’їзду. Гостьова віза видається тільки в тому випадку, якщо її одержує людина, що має запрошення від другої сторони — громадянина Польщі, що на законних підставах проживає на території Польщі.

Саме запрошення має встановлену законом форму заповнення, в ньому обов’язково вказуються адреси місця проживання/прописки і місця, де буде проживати запрошуваний.

Для отримання дозволу на в’їзд до Польщі з гостьовим візитом громадянам України необхідно мати гостьову візу, яку можна отримати в польському Консульстві чи візовому центрі. Для цього потрібно підготувати певний пакет документів.

Для громадян України вартість оформлення гостьової шенгенської візи в Польщу становить 35 євро (консульський збір), та окремо 200 грн. візовий збір, якщо подаються документи через візовий центр. Якщо прохати національну гостьову візу, то консульський збір 35 євро не сплачується. Також, окремі категорії громадян консульський збір (35 євро) не сплачують. Це, наприклад, пенсіонери і неповнолітні діти.

Оплачувати збір слід в відповідному банку, отримавши квитанції у Консульському відділі, при подачі документів. Щоб подавати документи на гостьову візу потрібно попередньо зареєструватись. У призначену дату і час заявник може здати документи. Розгляд документів становить від 6-ти робочих днів.

Подавати документи на гостьову шенген візу має людина особисто, а також люди які перебувають у родинних зв’язках першої лінії. Якщо ви плануєте подавати за когось документи, то краще уточнити у консульстві або візовому центрі чи це дозволено і про необхідні документи з вашої сторони, щоб не виникло ніяких проблем.

Усім тим, хто тільки збирається відвідати Польщу з метою відвідин родичів або друзів, які проживають на її території, слід пам’ятати про два важливих моментах.

По-перше, документи на отримання гостьової візи потрібно подавати заздалегідь, щоб терміни подорожі не довелося відкладити при тривалих строках розгляду.

По-друге, отримати візу — ще не означати потрапити в країну, особливо якщо українсько-польська прикордонна служба буде мати до вас якісь претензії з приводу провозу заборонених товарів або незнання місця знаходження своїх родичів 🙂

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


97 коментарів до Гостьова віза в Польщу

    • Євгений:

      Доброї ночі,цікавлять такі моменти:які потрібні документи для подачі в Візовий центр? Для оформлення Шенгенської Візи(Гостьової),ну Загран Паспорт и запрошення,то зрозуміло! А такі як страховка,довідка з Банку про наявність грошей на рахунку(100$),зарезервований номер в готелі чи хостелі?

  1. олена:

    Доброго дня!!!у мене вже готове запрошеня і такожж я зробила страховку річну мені сказали щоб не втратити ,так як дуже тяжко стати на чергу зараз щоб отримати національну візу..хочу підготувати всі документи і не знаю як правильно заповнити анкету ,чи не має у вас зразка для гостьового-туристичного запрошення.і ще одне..дві фотокарти одна клеїться на анкету а друга куди іде??

    • admin:

      Доброго дня. До гостьового запрошення не потрібно страховку, хіба що на виїзд (10 днів). Одне фото клеїться, одне додається просто так. Зразка немає.

  2. Світлана:

    Доброго дня ! Чи можливий багаторазовий в’їзд на територію Польщі при наявності гостьової візи по одному й тому запрошенні, з тією ж метою ?

  3. Ирина:

    Прошу дати гостьове запрошення на виїзд та перебування у Польщі.

  4. Анна:

    Доброго дня, маю запрошення від хлопця який навчається в Польщі, але мені ще 17. Можу з ним перетнути кордон або ж що для цього потрібно зробити?

    • admin:

      Дброго дня. Мають пропустити, якщо ні, то можуть вимагати від батьків доручення. Але 17 років вже мають пропустити.

  5. Анастасия:

    Доброго дня*підскажіть будь ласка, як правильно вчинити)маю національну робочу візу 1.10.15 по 18.09.16 (коридор 180 днів) якщо я матиму гостьове запрошення,ну і відповідно відрию гостьову візу,мені коридор перекривається,то після гостьової я зможу знову робити робочу без всяких проблем? (Можливо з запрошенням від воєводи) і ще,чи можете допомогти швидше стати на чергу у вінницькому окрузі?)

    • admin:

      Доброго дня. Після звичайної робочки можна відкрити гостьову візу, але це буде шенген, а шенген до 90 днів перебування з коридором. Тобто дні вийдуть, а коридор знову залишиться. Краще зробити воєводське запрошення. Запрошення від воєводи не дає переваг у реєстрації. Про реєстрацію — все можна, відписав на пошту.

  6. Люда:

    Підскажіть,чи можна подати документи на карту побуту( робоча віза закінчується 25 квітня і потрібно бути в Україні 21 травня),а потім виїхати в Україну і заїхати в Польшу по гостьовій візі або візі на закупи?

    • admin:

      Так, але у консульстві може виникнути підозра, що ви по даній візі будете працювати не дочекавшись КП і можуть відмовити (теоретично)

  7. Уляна:

    доброго дня.хочу по гостинній візі виїхати з дитиною два роки до чоловіка в польщу,який там офіційно працює.в мене і дитини окремі паспорти.як я можу це зробити,які документи потрібно?

  8. Марія:

    Доброго дня. Хочу відкривати репатріаційну візу. Наскільки мені відомо, потрібне запрошення з Польщі. Чи гостьове запрошення підійде?

  9. Михайло:

    Доброго дня, я маю карту побиту на 2 роки (з 2015 по 2017) чи можу я запросити свою маму до Польщі? Я на мугрант.юа читав, що гостьові запрошення можуть робити тільки люди, які мають право проживати 5 років на тер. Польші

    • admin:

      Доброго дня. Ви можете від руки написати запрошення, завірити його у польського натаріуса і таким чином запросити маму. Десь має бути бланк цього запрошення, але у нас на сайті немає…

  10. Неля:

    Доброго дня чи можна робити гостьову візу після закінчення попередньої гостьової була 120 днів чи потрібно щоб пройшов якись період

  11. Неля:

    Доброго дня.як можна відкрити візи дітям 10 і 13 років в польщу і які? дякую

  12. Dana:

    Доброго дня, хочу відвідати родичів у Польщі. Які документи потрібні? Чи потрібне запрошення?

  13. Вікторія:

    Доброго дня! Прошу вашої допомоги роз’яснити мені таку ситуацію…
    Мій чоловік працює в польші і вже має карту побуту, а я і донька дуже б хотіли приихати до нього в гості на тиждень. З чого потрібно починати не знаємо. Яку візу потрібно для цього робити. І які документи збирати???!? Донька вклеина в моєму закордонному паспорті. Доручення від батька нам не потрібне?!
    Чекаю на ваші поради….

    • Ілона:

      чоловікові треба написати «освіадченіє» шо він вас запрошує і т.д. і піти до нотаруса в Потльщі і відправити вам а ви на підставі свідоцтва про шлюб і про народження дитини отримуєте візу

  14. Михайло:

    Доброго вечора,на даний час я зараз знаходжуся в Польщі,для жінки та дитини хочу зробити гостинне запрошення, чи можете ви мені допомогти з оформленням запрошення?

  15. Міша:

    Добрий вечір хочу забрати до Польщі жінку з дитиною дитині 2 роки,гостинні запрошення на Україні зробити це виходить просто космічні ціни дуже багато,за дитину просять так як за дорослого,чи можу я зробити для них запрошення через воєводу і яке то саме запрошення має бути? Бо просте гостинне запрошення зробити зараз тут тяжко.

  16. Олег:

    Доброго дня!! Подрузі 16 років. чи можна їй зробити гостьову візу і щоб вона перетнула кордон зі мною. в мене шенген(культура).

  17. Ілона:

    Добрий день
    скажіть будь ласка чи можна запросити подругу маючи карту тимчасового побуту на 3 роки?
    я запрошувала по ній свого тата і маму

  18. Галина:

    Добрий день.Скажіть будь-ласка мій чоловік має карту тим.побиту яку візу потрібно мені і дитині щоб поїхати до нього і також подати документи на отримання карти побиту.

  19. Наташа:

    Доброго дня!Мій чоловік офіційно працює в Польщі,має карту по биту на 3 роки. Поки що йде перший рік. Знайшов роботу для мене, маємо 4-річного сина.Є знайомі що можуть влаштувати дитину в дит.сад(знайомі працюють в тому закладі). Пан надає для нас квартиру для проживання, дитина буде забезпечена усім.
    Але не знаємо що потрібно зробити аби я з сином переїхала до чоловіка хоча б на цих 3 роки. Підскажіть будь-ласка що нам робити?

  20. ІРИНА:

    ДОБРИЙ ДЕНЬ!ПІДСКАЖІТЬ,БУДЬ-ЛАСКА,ЯКЩО ВЖЕ ВИКОРИСТАНО 90 ДНІВ ГОСТЬОВОЇ ВІЗИ І МИНУЛО 180 ДНІВ ВІД ПЕРШОГО ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ ТО КОЛИ МОЖНА ЗНОВУ ПЕРЕТИНАТИ КОРДОН

  21. Анна:

    Доброго дня!Підскажіть будь-ласка.Я зараз проживаю в Польщі на карті сталего побиту,одружена з громадянином Польщі.Хочу написати запрошення для батьків через нотаріуса.Чи до запрошення потрібно надати копію свідоцтва про одруження,змінила прізвище,чи вистачить свід.про народження?І чи потрібний якись документ на помешкання де я проживаю,чи вистачить наприкл.замельдованьє?Буду вдячна за відповідь!

    • Анна:

      Чого б вам не глянути на сайт посольства?які у них вимоги до запрошення и тд.?

  22. микола:

    по гостьовому запрошенню від воєвуди на рік,на яку категорію візи ставати на чергу,чи можна отримати візу у консула?

  23. Надін:

    Доброго дня
    Скажіть будь ласка якщо в мене ще не закінчився коридор піврічної робочої візи, то чи відкриють гостьову національну???

  24. Лидия:

    Помогите пожалуйста:какие документы нужны для оформления гостевой визы? У детей карта побыту на три года.Должен ли быть спонсор поездки или какой-то счет?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *