Прапор Польщі

Які документи потрібні для в’їзду в Польщу

Основним документом для в’їзду в Польщу є закордонний паспорт і вклеєна в нього віза. Також з візою мають бути підтверджуючі її документи, де має бути розміщена контактна інформація польської сторони. Контакти поляків пишуться для того, щоб прикордонник міг зателефонувати і провірити чи вас там чекають.

Які документи потрібні для в’їзду в Польщу

Які документи потрібні для в’їзду в Польщу

Для отримання візи необхідно зареєструватися в Консульському відділі чи візовому центрі. У призначений термін прийти і представити дійсний закордонний паспорт (термін дії паспорта повинен закінчуватися не менш, ніж через 3 місяці після дати виїзду з Польщі), 2 фотографії розміром 3,5 х 4,5 см, заповнену візову анкету, ксерокопію сторінки з фотографією закордонного паспорта , а також документи, що підтверджують мету поїздки (оригінал запрошення і копію).

Фото на візу

Особливі вимоги пред’являються до фотографій на візу – фото може бути не більше 6-місячної давності. Фотографія повинна чітко показувати очі та обличчя з обох сторін, від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, так щоб обличчя займало 70-80% знімка. Не допускається наявність головного убору. Крім того, лице не повинно бути прикрите волоссям.

У разі, якщо заявник має релігійний головний убір, то фотографія повинна відповідати наступним додатковим критеріям: підборіддя, чоло і обидві щоки повинні бути чітко видно, на обличчі не повинно бути тіней від головного убору.

Якщо заявник носить окуляри, то необхідно виконати наступні вимоги: скло незатемнено, оправа не повинна закривати жодної частини ока, не повинно бути яких-небудь відблисків.

Порядок і терміни отримання візи

Офіційний термін оформлення візи у візовому центрі від 6-ти робочих днів. Консул має право затримати розгляд документів до 30 робочих днів, але це буває у рідкісних випадках. Для неповнолітніх дітей та студентів вищих навчальних закладів віком до 21 року за пред’явленням студентського квитка консульський збір не сплачується. Також цією перевагою користуються пенсіонери і інваліди. Детальніше про несплату консульського збору буде описано найближчим часом.

Додаткові умови в’їзду

При в’їзді до Польщі потрібні докази наявності грошових коштів, достатніх для проживання в країні. Це стосується туристичної візи. Для інших типів віз це не вимагається. Але, якщо ви їдете по бізнес справах до Польщі і у вас 200 гривень в кармані то це звичайно враховується :).

У разі відсутності цих документів необхідно мати при собі наступну суму з розрахунку на кожен день перебування в Польщі: для осіб старше 16 років – 100 злотих (але не менше 500 злотих) або рівнозначну суму в іншій валюті, а для осіб до 16 років – 50 злотих (але не менше 300 злотих) або рівнозначну суму в іншій валюті. Члени організованих тургруп, учасники молодіжних таборів, спортивних змагань, а також особи, що їдуть в санаторно-курортні установи, повинні мати при собі суму в розмірі 20 злотих на кожен день перебування (але не менше 100 злотих).

Для підтвердження наявності коштів, необхідних для в’їзду, перебування або виїзду з території Польщі, на вимогу співробітника прикордонної служби пред’являються: польська чи іноземна готівкова валюта, тревел-чеки або кредитні картки, довідка про наявність коштів у банку, видану не пізніше, ніж за 1 місяць перед перетином кордону. У разі відсутності таких коштів або документів, у в’їзді до Польщі буде відмовлено.

Крім того, для в’їзду на територію Польщі необхідно мати міжнародний медичний поліс, оригінал запрошення або іншого документу, що підтверджує ціль візиту.

Транзит через Польщу

З 1 серпня 2006 набуває чинності рішення Європейського парламенту і ради від 14 червня 2006 щодо спрощення транзитного прямування громадян через територію Польщі. Тепер немає необхідності в отриманні польських транзитних віз, якщо у громадян є дійсна віза або дозвіл на перебування, виданий одним з таких держав: Австрія, Бельгія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Іспанія, Нідерланди, Ісландія, Литва, Люксембург, Латвія, Мальта, Німеччина, Норвегія, Португалія, Словаччина, Словенія, Швеція, Угорщина та Італія.

Іноземці також звільняються від необхідності наявності польських транзитних віз, якщо у них є дозвіл на перебування, виданий Швейцарією і Ліхтенштейном.

Транзит через територію Республіки Польща не повинен виходити за рамки терміну дії візи або дозволу на перебування відповідної держави. Слід мати на увазі, що під транзитом рахується виключно найкоротший шлях до держави прямування.

Нововведення суттєво відрізняється від колишніх правил тим, що тепер Польща дозволяє безвізовий транзит через свою територію не тільки особам з візами суміжних країн, а й з візами всіх держав, що входять в ЄС. Крім того, відтепер транзит повинен укладатися в період дії візи або дозволу на перебування країни прямування.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


3 коментарів до Які документи потрібні для в’їзду в Польщу

  1. John Doe пишет:

    чому ви постійно пишете про одне й те саме?!
    і що це за слово “провірити”?!

  2. Ольга пишет:

    Скільки часу виготовляється картка MRG?

  3. Віолетта пишет:

    Які мені потрібні документи , щоб виїхать в Польщу, якщо я маю паспорт Латвії?

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены *

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>