Прапор Польщі

Транзитна віза у Польщу. Віза типу B

Транзитна віза дає право на проїзд через територію РП і може бути видана іноземцю, який має право в’їзду в кінцеву країну або країну, що межує з територією Республіка Польща. Транзитна віза може бути видана на строк не більше 5 днів, рахуючи від дня кожного в’їзду на територію Польщі.

При зверненні за транзитною візою заявник повинен надати наступні документи:

  • дійсну візу в країну призначення;
  • копію квитків на літак чи поїзд;
  • підтвердження бронювання номера в готелі.

Як правило, вищевказаних документів достатньо для оформлення візи. Однак, за своїм розсудом, консульство може вимагати додаткові документи.

Консульство залишає за собою право запросити подавця запиту на особисту співбесіду.

Пред’явлення підроблених документів, а також повідомлення завідомо неправдивих відомостей може спричинити за собою заборону на в’їзд до Польщі, або відмову у виданні візи.

Документи для оформлення візи можна подавати не раніше ніж за 3 місяці до початку запланованої поїздки.

Консульство не приймає документи, надіслані безпосередньо в посольство факсом, електронною або звичайною поштою.

Заявник може передати право здати документи на візу іншій особі, якщо ця людина перебуває у родинних зв’язках. Заяви можуть подавати туристичні компанії, роботодавці та інші організації. Довірена особа несе повну відповідальність за надані документи.

Час розгляду візових заяв

Рішення за заявою на оформлення візи приймається протягом 5-7 робочих днів з моменту прийому візової заяви та супровідних документів. Термін може бути продовжений до 30 днів, якщо необхідно більш докладне вивчення документів. У термінових випадках час прийняття рішення може бути скорочено до 3-х і менше днів.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *