Прапор Польщі

Бізнес віза у Польщу. Віза для підприємців

Розвиток міжнародних зв’язків сприяє зміцненню партнерських відносин між компаніями і підприємцями з різних країн. Це призводить до сприятливого розвитку і необхідності частих поїздок за кордон.

Бізнес віза у Польщу

Бізнес віза у Польщу

Бізнес віза у Польщу – особливий вид візи, корисний для тих, кому за службовим обов’язком або в цілях розвитку свого бізнесу необхідно часто виїжджати за кордон. Якщо ви плануєте відвідування своїх ділових партнерів або переговори в Польщі, то вам необхідно отримати ділову або бізнес-візу.

Особливості цього виду візи в тому, що вона, як правило, передбачає можливість багаторазового в’їзду та вважається мультивізою. Ділова віза може бути як індивідуальною, так і груповою, яка включає до 9 чоловік делегації.

Для отримання ділової або бізнес візи до Польщі необхідно щоб приймаюча сторона, ваш бізнес – партнер, оформив запрошення. Воно може бути відправлено поштою, автобусом, потягом або іншим зручним методом. Але це не все, що не обходно для отримання бізнес візи.

Список документів для отримання бізнес візи

Список документів, необхідний для оформлення та видачі ділової візи, трохи відрізняється від пакета документів для отримання робочої чи туристичної візи. У список стандартно входять: діючий закордонний паспорт, довідка з місця роботи, дві кольорові фотографії, банківські виписки, що підтверджують наявність у претендента необхідних засобів, для здійснення поїздки. Як правило, ця сума є мінімальною і покриває найнеобхідніші витрати на проживання, їжу і проїзд у Польщі. Запрошення для бізнес візи завірене фірмою, яка запрошує майбутнього партнера.

Зазвичай у запрошенні для службової візи вказують дані українського бізнес-партнера: ім’я і фамілію (як у закордонному паспорті), номер закордонного паспорту, прописку, посаду на фірмі та назву фірми, ціль візиту майбутнього партнера до Польщі. Запрошення виготовляється на фірмовому бланку компанії та містить реквізити польської сторони: назву фірми, контактні дані, ім’я директора і т.д.. Цей документ має бути затверджений печаткою польської фірми та підписаний особою, що виписала запрошення із зазначенням посади, імені та фамілії підписанта, якщо це не директор фірми.

Консульство Польщі періодично змінює вимоги до списку і форми документів для службової візи. І у кожного консульства є свій список необхідних документів. Наприклад, у Вінницькому Консульстві може бути необов’язковим цей документом, а у Харківському його потрібно пред’явити обов’язково. Також, консул на власний розсуд, може вимагати інші додаткові документи.

Про такі зміни навряд чи зможе швидко дізнатися людина, яка хоче відкрити бізнес візу самостійно.

Консульський збір на службову візу становить 35 євро, оскільки ця віза являється шенгенською. Якщо ви здаєте документи у візовому центрі, необхідно буде оплати ще і візовий збір, який становить близько 200 грн.

Після здачі документів на бізнес візу, розгляд триває 4-10 робочих днів, залежно від того, у якому консульстві чи візовому центрі ви здали документи. За цей час консульством перевіряється надана вами інформація. Консул може частково продзвонити, як польську сторону, так і українську, перевіривши, чи дійсно ви плануєте співпрацювати.

Отримана віза буде типу C 04, що означає шенгенська віза (тип С) з ціллю використання бізнес (04)

Термін дії бізнес візи

Термін дії даного типу візи визначається консулом. Також ділова віза може бути як одноразова, так і багаторазове (мультивіза).

Мінімальний термін на який можуть поставити бізнес візу це 5-10 днів перебування протягом коридору 20-30 днів з одноразовим використанням. Така віза ставиться дуже рідко і використовується тоді, коли людина раніше отримала відмову, неправильно використовувала попередню візу, чи щось подібне.

У чистий паспорт зазвичай можна отримати 30/90, це означає, що ви можете знаходитись місяць часу протягом 90 днів на території шенгену. Після отримання такої візи, консул аналізує ваші попередні поїздки і розглядаючи наступні документи приймає рішення про відкриття наступної візи.

Максимальний термін на який зазвичай ставиться службова віза це 360/90+90, тобто протягом року підприємець може знаходитись 90 днів у першому півріччі і 90 днів у другому, хоча на візі просто зазначається 90 днів час перебування протягом року.

Якщо ви маєте дві або більше відїжджених річних бізнес візи, можна спробувати просити наступну візу на два роки.

Правильне використання бізнес візи

Отримавши бізнес візу не слід забувати про її правильне використання. Хоча отримана віза є шенгенською бізнес візою потрібно пам’ятати про правило основної держави і правило першого в’їзду. Цю інформацію можна прочитати у наступних статтях:

Це все необхідно для позитивного рішення консула при наступному відкритті візи. Звичайно, якщо ви не знаючи цього, неправильно використовували свою візу – нехвилюйтесь, безвихідних ситуацій не буває, … але це вже інша історія :)

Якщо вам потрібна професійна допомога у відкритті бізнес візи, звертайтесь до нас і ми обов’язково вам у цьому допоможемо. Контактні дані ви можете знайти у розділі Про сайт або Віза у Польщу

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


35 коментарів до Бізнес віза у Польщу. Віза для підприємців

  1. Світлана пишет:

    Якщо я хочу подавати документа на бізнес візу але з собою брати дитину які документа потрібно. …дитині 6місяців

    • admin пишет:

      Дитину потрібно вписати у бізнес запрошення. Ще потрібно буде доручення від батька на виїзд дитини, а так все стандартно – копія свідоцтва, копії ваших паспортів, фото і т д

    • clinton пишет:

      Compliment of the season.

      Hsbc investment bank offering loan to people who are in need of loans,
      here are some question: Are you in need of a loan of any purpose?, Do you
      want to pay your bills?, Are you in a financial problem:, Do you need a
      financial Solution?. Here is the solutuion to all your financial problem. I
      give out loans for project, business, taxes, bills, and so many others
      reasons, our loan are easy, cheap . and chick.
      Contact us today for that loan you desire, we can arrange any loan you suit
      your budget at low interest rate of 2%.

      Best Regard

      Mr clinton morris

  2. василь пишет:

    Доброго дня!! почну з того що я вже мав дві бізнес візи одну на 2 міс а другу на 6 міс зараз я хочу зробити ще раз бізнес візу але наданий час я працюю в міліції дільничим інспектором чи підійде довідка з моєї роботи на дану візу????

    • admin пишет:

      Доброго дня. Ваша довідка не підійде на бізнес візу, оскільки у вас неприбуткова не комерційна організація :) . Можливо, спробуйте відкрити шопінг візу.

  3. Сергій пишет:

    Добрий вечір. Ми молода сім”я(чолові, жінка, двоє діточок). Хочемо виїхати за кордон(до Польщі) на роботу. Також розуміємо, що працювати двоє одночасно не можуть, один з батьків мусить доглядати за дітьми.
    Як правельно це зробити, з допомогою яких віз, і які терміни перебування.

  4. Іван пишет:

    П.Сергій,бізнес віза(Шенген) видається до90 днів перебування в піврічний термін. Якщо,наприклад, Вм відкрили на рік, то Ви можете 90 днів(сумарно) використати в першому півріччі, і 90днів в другому. А робоча(національна)дається на рік з 180 денним перебуванням. Якщо Вам потрібна чи 1-а,чи 2-а віза напишіть

  5. Борис пишет:

    Доброго дня. Підскажіть якщо в мене є запрошення бізнес-віза на 2 роки то на скільки днів мені відкриють візу. Це перший виїзд чистий паспорт. Дякую

  6. Ввв пишет:

    Доброго дня! Яка імовірність того, що мені, студентці, відкриють бізнес-візу? Спеціалізація – митне право (Україна-ЄС), якщо це має значення.

  7. Орест пишет:

    получив візу на 2 міс. З перебуванням 20 днів. Чоіу так мало. Давав запрошення з польскоі стороони по роботі. Іду перший раз

  8. Вячеслав пишет:

    Доброго дня! Маю візу С04,чи можу я працювати з нею в польщі?

  9. Галина пишет:

    Чи обовязкова прописка в українському паспорті для отриання бізнесвізи?

  10. микола пишет:

    Скажіть будь ласка при відкритті першої службової візи як правильно відповісти на запитання мета поїздки ??

  11. Татьяна пишет:

    День добрый, я с ребенком хочу открыть бизнес визу. В списке необходимых документов прочитала,что нужна справка с работы, или я должна быть предпринимателем. А если я официально трудоустроена, но сейчас нахожусь в отпуске по уходом за ребенком до 3х лет мне откроют бизнес визу? Или можно просто взять справку с места работы , но попросить не указывать, то что я нахожусь в декрете?

  12. Андрій пишет:

    Доброго дня, можу я зробити бізнес візу, маючи ще зараз річну візу з перебуванням 180 днів, останній день перебування якої був 13.08.2015 , Чи перебити візу на основі освячення може лише запрошення від воєводи?

  13. Віталій пишет:

    Отримав Шенген мультивізу візу С(бізнес)в чистий паспорт 90/180 через Польшу з 18.06.15 по 22.12.15 перший раз заїхав в Польшу на 1день 27.06.15 друга поїздка в Болгарію через Руминію на 11днів з 10.09.15-21.09.15 третя поїздка в Польшу на 4 дні з 26.10.15-29.10.15 четверта поїздка в Польшу на 1 день 31.10.15.Чи хватить мені такої активності з поїздками та кількістю днів перебування в Польші для відкриття слідуючого Шенгену в Польскому консульстві і коли останній день мого заїзду в Шенген зону по діючій візі?Дякую.

    • admin пишет:

      Думаю, такої статистики буде достатньо. А друге питання незрозумів… вам потрібно 22,12 виїхати з Польщі, якщо сума днів не перевищить 90

  14. Віталій пишет:

    Дякую за відповідь!В мене 22.12.15 закінчуеться Шенген віза і я хотів би знати до якого числа в грудні я ще можу заїхати на день в Польшу.З сумою днів в мене перевищення немае .Просто незнаю за скільки днів до закінчення візи можна заїхати та повернутися додому в Україну.Дякую.

    • admin пишет:

      Будь-ласка :)
      Теоретично можете спробувати і 21,12,2015 вїхати, а 22,12,2015 виїхати – все залежить як далеко (у глиб Польщі), знаходиться ваш офіційний діловий партнер. Якщо у Перемишлі, то можна і за день до закінчення візи, а якщо у “важко доступних місцях”, то самі розумієте :)
      Я б радив за 5-10 днів до закінчення візи зробити в”їзд-виїзд.

  15. Юлія пишет:

    Чи можна влаштуватись на роботу з візою С04?

    • admin пишет:

      В Польщі, на польську фірму ні. Хіба що у відрядження з української на польську

  16. Ярослав пишет:

    Доброго дня.
    В мене питання такого характеру.
    Чи потрібно при подаванні документів на бізнес візу надавати чек фактуру якщо попередня віза в мене була шопінг?
    Дякую.

    • admin пишет:

      Доброго дня. Основним документом для відкриття бізнес візи є бізнес запрошення. Якщо у вас є фактура, ще й по виду діяльності запрошення, то додавайте. Якщо нема, то нічого страшного – фактури по попередніх візах не вимагаються.

  17. Олена пишет:

    доброго дня!!!чи можна перебувати всы 7 дныв практично 5 у Польщі по шопінг візі..у мене вона перша на 7 днів..і через який термін можна подавати на бізнес візу..як правильно вирахувати.

    • admin пишет:

      Доброго дня. Так, можете перебувати всі 5-7 днів. Бізнес візу зможете відкривати зразу по закінченні цієї.

  18. Анатолій пишет:

    Доброго дня.У мене бізнес-віза була перша на 20 днів.Чи можу я другу бізнес візу просити на рік

  19. Світлана пишет:

    Доброго дня. Цікавить віза на 14 днів для себе і чоловіка на червень. Скільки буде коштувати пакет документів на бізнес-візу

  20. Вікторія пишет:

    доброго вечора! отримала бізнес візу на 21день з коридором 2 місяці, в запрошенні від польської фірми вказано, що запрошують на рік від дати 03.05.16р. Що мені вказувати в пункті анкети про виїзд,якщо я хочу відкрити річну візу?
    чи потрібно нове запрошення від фірми ?

  21. Вероніка пишет:

    Доброго дня. Маю відкриту бузнес візу на 2 роки. Але дія запрошення була на один рік, і вже закінчилась. Підкажіть, будь-ласка, чи можу поїхати на територію Польщі?

  22. Ольга пишет:

    Добрий день!
    Скажіть,будь ласка,чи можу я маючи бізнес візу(категорії С 04) перетинати кордон українсько-польський автобусом? Чи не буде це викликати додаткових питань у прикордонників?
    Дякую)

  23. Марія пишет:

    чи можуть відкрити бізнес візу студентці?

  24. Марія пишет:

    Маю 3 річних шопінг візи.Чи можу зараз просити 2-х річну бізнесову візу із запрошенням.

  25. Віталій пишет:

    Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, перелік необхідних документів для відкриття бізнес-візи приватному підприємцю.

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован. Обязательные поля отмечены *

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>