Прапор Польщі

Національна віза у Польщу. Віза типу D

Яка різниця між шенгенською і національної візою? Насправді, якщо Ви перебуваєте в Європі і у Вас в паспорті стоїть будь-яка з них, то Ви не сильно відчуєте різницю. Однак, існує цілий ряд відмінностей як в оформленні, так і в умовах і правилах перебування в зоні Шенгену.

Національна віза у Польщу

Національна віза у Польщу

Національну візу типу D можуть отримати далеко не всі, а тільки ті, хто планує перебувати на території даної країни в загальному рахунку (під час однієї або декількох поїздок) понад 90 днів (мінімум 91 день) протягом півроку, рахуючи від дати першого в’їзду.

При цьому причини перебування повинні бути вагомими: навчання в університеті, робота у Польщі, отримання карти поляка, відвідини родичів та інше. Все має бути підтверджено документально з наданням запрошення приймаючою стороною, крім карти поляка.

Для громадян України, з 15 вересня 2012 року, польська національна віза категорії D видається безкоштовно, а за шенгенську візу потрібно заплатити консульський збір 35 євро.

Національна віза (D) дозволяє:

  • Знаходитися на території країни, що її видала, згідно часу перебування і терміну дії візи.
  • Додатково переміщатися по території інших держав, що входять в Шенгенську зону, до 90 днів протягом півроку. Цей пункт працює з березня 2010 року, і національна віза категорії D отримала фактично статус виду на проживання, ОДНАК не всі співробітники митних та інших структур в курсі даного введення (хоч і минуло вже два роки), тому при наявності у Вас національної візи, при відвідуванні інших країн Шенгену слід вміти роз’яснити даний пункт, а краще мати роздруківку даної частини Візового кодексу ЄС, щоб не бути затриманим на час розгляду.

Необхідні документи для отримання національний візи типу D:

  • Закордонний паспорт.
  • Український паспорт
  • Заповнену і підписану візову анкету
  • Біометрична фотографія 3,5х4,5 80% лиця
  • Медична страховка
  • Додаткові документи, що підтверджують мету приїзду, наявність коштів на в’їзд, перебування та виїзд з Польщі, необхідність перебування на території Польщі більше 90 днів і т. д..

Хоча протягом трьох місяців можна перебувати в інших країнах Шенгенського договору, проте слід врахувати наступні тонкощі даного типу візи:

  • Перший в’їзд за візою має бути здійснений на територію країни, яка видала візу. В іншому випадку поляки потім можуть не дати візу, так як Ви використовуєте її з метою, відмінною від зазначеної в анкеті і в типові візи. Даний пункт має офіційну назву — «Правило першого в’їзду«
  • В силу певних правових аспектів, що виникли при підписанні Митного кодексу не рекомендується відвідувати Данію з національною візою іншої країни
  • Будьте готові, що прикордонники інших країн будуть нервово розглядати Ваш паспорт і задавати питання про мету візиту, особливо в тому випадку, якщо віза D Вам видана з метою роботи.

Великим плюсом національної візи є те, що вона довготривала і дозволяє довгий термін знаходитись на території Польщі чи Шенгену. Найлегше відкрити польську національну робочу візу.

Завантажити:

>> Постанова Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 265/2010 від 25 березня 2010 року

Потрібний нам пункт:

(4) A third-country national holding a long-stay visa issued by a Member State should therefore be allowed to travel to other Member States for three months in any six-month period, under the same conditions as the holder of a residence permit. This Regulation does not affect the rules regarding the conditions for issuing long-stay visas.

Переклад:

(4) Громадяни третіх країн, що мають візу тривалого перебування держави-члена повинні мати право їздити в інші держави-члени протягом трьох місяців протягом кожного шестимісячного періоду, при тих же умовах, як і власники посвідки на проживання. Це Положення застосовується без шкоди умов видачі довгострокових віз.

Якщо вам потрібна допомога у отриманні національної польської візи, звертайтесь до нас, і ми радо допоможемо. Контакти можна знайти у розділі Віза у Польщу.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


275 коментарів до Національна віза у Польщу. Віза типу D

  1. Надін:

    Привіт…прочитавши попередні питання бачу не в мене одної виникають запитання щодо національної візи…!!! Склалась така ситруація що віза в мене віздкрита з 01.12.2014 по 31.05.2015 але з особистих причин не вдалось пересікати кордон….то якщо я зроблю нове запрошення чи не буде до мене питань чого так склалось??? Бо чула що на кордоні зараз конкретно шманають!!!

    • admin:

      Привіт 🙂 Проблем не має бути. Просто можете сказати, що доки зробили візу, то на попередню роботу вже знайшли робітника і ви довго немогли знайти роботу а от повезло і ви вирішили решту візи використати щоб хоч щось заробити 🙂

  2. Петро:

    чи можете допомогти із національною чи шенген візою?я заплатив кредобанк маю запрошення, на які дати можливо зареєструватись найшвидше національну?на які шенген?

  3. Євгенія:

    Доброго дня.Підскажіть будь-ласка чи можу я працювати легально в Польщі якщо візу відкривала на основі карти поляка чоловіка(віза кат.D,ціль видання 23).Ми перебуваємо в Польщі.

  4. Степан:

    Доброго дня!
    Підкажіть будь ласка, чи можу я з робочою національної візою, летіти в Італію?

  5. Сергій:

    Добрий день . В мене виникла проблема . Я зареєструвався на подачу документів на Польську національну візу , але із за деяких обставин я не встиг приїхати в посольство . Зараз пробував знов зареєструватися і пише що така електронна адреса вже існує . Підкажіть будь ласка як можна на одну в ту ж електону адресу зареєструватися декілька раз.

  6. вик:

    Доброго дня.Пидскажить будь ласка чи можу я працювати у Германии по Польски визи класу д .

  7. Олег:

    Доброго дня.В мене в минулому році була відкрита віза Д до Польщі з 20.06-19.11.14.Використав 83 дні.Вїзд до польщі відбувся 03.07.14.В цьому році планую також відкрити Національну візу до Польщі.Маю на руках освядчеення з датою відкриття візи з 1.06.15.Так як мені сказали по телефону в кол-центрі що я повинен відкривати з такої дати тільки шенген візу і добирати ті дні які я не вибрав.То виходить що у якщо я подам документи на відкриття Національної візи з 1.06.15 то мені відмовлять?Роз’ясніть ситуацію,будьласка.

    • admin:

      Доброго дня. Як я зрозумів ви використали 83 дні. А по освядченню дається 180 днів, добто зараз ви можете просити 180-83=97 днів.
      Можливо навіть більше поставлять, оскільки коридор у вас до 04,07,2015, а візу маєте просити з 01,06,2015, а це за місяць до закінчення коридору. Тобто можна рахувати 180-30(місяць)=150 днів.
      Я б взагалі радив писати 180 днів, а там нехай вони розбираються скільки днів ставити 🙂 А документи куди плануєте здавати?
      Якось так 🙂

  8. Марія:

    Доброго дня! Підскажіть, будь ласка, у мене національна віза на 176 днів (подавала на 180/180) перебування з 17.03.2015 р., перетнула кордон 24.03.2015 р., роботодавець у Польші пропонує залишитись на роботі на рік, коли я можу зробити нову візу???

    • admin:

      Доброго дня. Якщо ця віза закінчиться — робите зезволення, то одразу можна подаватись, якщо ні то наступну візу зможете просити з 18,03,2016

  9. Віка:

    Доброго дня. Скажіть будь ласка чи можна мені робити національну робочу
    візу і їхати працювати в Польщу маючи при цьому офіційне
    працевлаштування в Україні?

    • admin:

      Доброго дня. Теоретично ні. Ви можете сказати, що ви безробітна і ніде не працюєте

      • Віка:

        А хіба вони не можуть взнати самі чи працюю я чи ні? Якось не гарно вийде, якщо я скажу, що не працюю, а вони якось дізнаються протилежне.

  10. Вячеслав:

    Добрий день. Я відкрив визу категорії С4 подавав на рік, але відкрили на 90/180я. Віза дійсна по 1.07.15. Але я виїхав тільки раз у Польщу і використав 13 днів з можливих 90. Зараз не має можливості знову виїхати за кордон, щоб використати ще дні. Чи я можу подавати на національну робочу візу d5 на пів року 180/180 після 1.07.15? У мене могуть виникнути проблеми з її отриманням? Дякую.

  11. вікторія:

    Доброго дня!!! Підскажіть будь-аска в мене відкрита польська робоча віза категорії Д, термін 6 міс дата закінчення 21.06.15 чи можу я після закінчення візи відразу відкрити ще одну робочу візу.

  12. Микола Бориспільський:

    Привіт ! У мене таке питання… якщо я отримав запрошення, по ньому отримав візу Д в Польшу…потім не вийшов на звязок з работодавцем який мені вислав запрошення і не приїхав до нього в зазначений час (збираюсь через 2 місяці їхати, але уже не до нього, а буду шукати роботу уже в Польші після приїзду) то чи пропустять мене на кордоні в Польшу, чи будуть перевірку запрошення ?

  13. Roma:

    Скажіть скільки раз можна перетинати кордон з робочою візую

  14. Roma:

    І чи можна їхати за закупами.

  15. Svetlana:

    Доброго дня! У мене відкрита польська віза MULT тип D ціль видання 05, відкрита з 25.05.15 по 23.05.16 кількість робочих днів 180. У візовій анкеті зазначалося що віза буде з багаторазовим перетином кордону і як мені ще обяснювали що робочі дні будуть рахуватися з моменту перетину кордону. Підкажіть, будь ласка, чи можу я з такою візою перетинати кордон до інших країн Шенгену і на який час. І як дізнатися робочі дні рахуються з моменту отримання візи чи все таки так як зазначалося в анкеті з моменту перетину кордону? Завчасно, дякую за відповідь!

  16. Leon1967:

    Доброго Вам вечора!
    Мені прийшло запрошення з Польщі на роботу,і в запрошенні технічна помилка замість дати народження 31.12,вказанно 13.12 Скажіть будь-ласка якщо мені відкриють візу,бо мій работодавець має написати лист посольство з підтвердженням помилки,у можуть виникнути складнощі на кордоні?

  17. Роман:

    доброго дня. якщо я оформлю національну візу і пробуду в польші менше 90 днів то мені за це щось буде? чи буду я потім якимось чином доплачувати?

  18. Сергей:

    Добрий день. Чи можете допомогти? Не вдається зареєструватись на подачу документів на національну візу. Пан поляк у Жешові чекає мене вже більше місяця.Якщо ще діє поняття термінова подача документів, як нею скористатись? Дякую

  19. Михайло:

    чи впливає на рішення затримка розгляду подачі на національну польську візу

  20. Назар:

    Зможу я отрамити національну польську візу в Луцьку якщо прописка ЛЬвівська?

  21. Леся:

    Підскажіть будь ласка в моєї дочки відкрита польська робоча віза категорії C, термін 90 днів, дата закінчення 14.07.15 Чи може вона після закінчення візи відразу відкрити робочу національну візу категорії Д.

  22. Юля:

    Доброго дня!!!
    Допоможіть будь ласка з реєстрацією візи
    Входжу на сайт
    Вписую дані,тип візи округ..і т д
    А далі висвічується вікно якісь дані квитанції,що я тільки не вписувала і номер квитанціі і код реєстраціі і нічого….аж плакати хочеться..не розумію що роблю не так
    Допоможіть будь ласка

  23. Ірина:

    Добрий день! У мене робоча національна віза. За кордоном не була. До Варшави планую добиратись перевізником. Звідти одразу авіаперельотом на Мадрид на відпочинок до брата. Чи можуть виникнути проблеми з документами?
    Дякую.

  24. Мар'яна:

    Уточніть, будь-ласка наступне: мій чоловік має карту поляка і на цій підставі відкрили візу йому і мені, як його дружині (національну візу). Питання — чи можу я (не маючи карти поляка, а лише національну візу)переміщатись по території шенгену? Попередньо вдячна за консультацію.

  25. Кевін:

    Підскажіть,будь ласка,термін перебування в Чеській Республіці на національній візі типу D і як себе поводити при перевірці документів,дякую.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *