Прапор Польщі

Національна віза у Польщу. Віза типу D

Яка різниця між шенгенською і національної візою? Насправді, якщо Ви перебуваєте в Європі і у Вас в паспорті стоїть будь-яка з них, то Ви не сильно відчуєте різницю. Однак, існує цілий ряд відмінностей як в оформленні, так і в умовах і правилах перебування в зоні Шенгену.

Національна віза у Польщу

Національна віза у Польщу

Національну візу типу D можуть отримати далеко не всі, а тільки ті, хто планує перебувати на території даної країни в загальному рахунку (під час однієї або декількох поїздок) понад 90 днів (мінімум 91 день) протягом півроку, рахуючи від дати першого в’їзду.

При цьому причини перебування повинні бути вагомими: навчання в університеті, робота у Польщі, отримання карти поляка, відвідини родичів та інше. Все має бути підтверджено документально з наданням запрошення приймаючою стороною, крім карти поляка.

Для громадян України, з 15 вересня 2012 року, польська національна віза категорії D видається безкоштовно, а за шенгенську візу потрібно заплатити консульський збір 35 євро.

Національна віза (D) дозволяє:

  • Знаходитися на території країни, що її видала, згідно часу перебування і терміну дії візи.
  • Додатково переміщатися по території інших держав, що входять в Шенгенську зону, до 90 днів протягом півроку. Цей пункт працює з березня 2010 року, і національна віза категорії D отримала фактично статус виду на проживання, ОДНАК не всі співробітники митних та інших структур в курсі даного введення (хоч і минуло вже два роки), тому при наявності у Вас національної візи, при відвідуванні інших країн Шенгену слід вміти роз’яснити даний пункт, а краще мати роздруківку даної частини Візового кодексу ЄС, щоб не бути затриманим на час розгляду.

Необхідні документи для отримання національний візи типу D:

  • Закордонний паспорт.
  • Український паспорт
  • Заповнену і підписану візову анкету
  • Біометрична фотографія 3,5х4,5 80% лиця
  • Медична страховка
  • Додаткові документи, що підтверджують мету приїзду, наявність коштів на в’їзд, перебування та виїзд з Польщі, необхідність перебування на території Польщі більше 90 днів і т. д..

Хоча протягом трьох місяців можна перебувати в інших країнах Шенгенського договору, проте слід врахувати наступні тонкощі даного типу візи:

  • Перший в’їзд за візою має бути здійснений на територію країни, яка видала візу. В іншому випадку поляки потім можуть не дати візу, так як Ви використовуєте її з метою, відмінною від зазначеної в анкеті і в типові візи. Даний пункт має офіційну назву — «Правило першого в’їзду«
  • В силу певних правових аспектів, що виникли при підписанні Митного кодексу не рекомендується відвідувати Данію з національною візою іншої країни
  • Будьте готові, що прикордонники інших країн будуть нервово розглядати Ваш паспорт і задавати питання про мету візиту, особливо в тому випадку, якщо віза D Вам видана з метою роботи.

Великим плюсом національної візи є те, що вона довготривала і дозволяє довгий термін знаходитись на території Польщі чи Шенгену. Найлегше відкрити польську національну робочу візу.

Завантажити:

>> Постанова Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 265/2010 від 25 березня 2010 року

Потрібний нам пункт:

(4) A third-country national holding a long-stay visa issued by a Member State should therefore be allowed to travel to other Member States for three months in any six-month period, under the same conditions as the holder of a residence permit. This Regulation does not affect the rules regarding the conditions for issuing long-stay visas.

Переклад:

(4) Громадяни третіх країн, що мають візу тривалого перебування держави-члена повинні мати право їздити в інші держави-члени протягом трьох місяців протягом кожного шестимісячного періоду, при тих же умовах, як і власники посвідки на проживання. Це Положення застосовується без шкоди умов видачі довгострокових віз.

Якщо вам потрібна допомога у отриманні національної польської візи, звертайтесь до нас, і ми радо допоможемо. Контакти можна знайти у розділі Віза у Польщу.

Статті по темі:

Це вам буде ціково:


275 коментарів до Національна віза у Польщу. Віза типу D

  1. Микола:

    А якщо я поїду до Іспанії з Польщі тоді що?

  2. Микола:

    Добрий день! В мене польська віза категорії D MULT 180/360 з 06.06.14-21.03.15. В запрошенні на роботу стоять дати 05.05.14-15.06.14, 10.07.14-25.08.14, 10.09.14-10.10.14, 15.10.14-25.11.14, 01.03.15-21.03.15, мені сказали що маю перетинати кордон по цих датах,чи можна вже їхати,чи можна перебувати на території Польщі протягом усіх 180 днів, як сказано вище, і що це за коридор і як його мені вже рахувати.
    Дякую.

  3. в мене національна віза типу D З 17.09.13 по 31.08.2014,перший вїзд в Польщу 24.04.2014.коли можна робити наступну візу?З якого числа можу робити запрошення?Чи можу зробити наступну візу з 5 вересня?

  4. Вікторія:

    Доброго дня. Моя сестра вчора подала документи на національну візу типу D. В графі “передбачуваний період перебування ” в анкеті їй вказали 145 днів. Чи значить це що візу відкриють не на 180 днів а на 145? Дякую.

  5. Оля:

    Добрий день! В мене польська віза категорії D MULT 05 з 20.06.14-19.04.15. В запрошенні на роботу стоять дати 20.06.14-19.08.14, 20.10.14-19.12.14, 20.02.15-19.04.15,мені сказали що маю перетинати кордон по цих датах,чи можна перебувати на території Польщі протягом усіх 180 днів,і що це за коридор і як його мені вже рахувати. Виїзд планую 05.08.2014
    Дякую.

  6. Анна:

    Скажіть, будь-ласка, якщо маєш Карту Поляка та націанальну візу Д, чи треба ще запрошення на роботу. Чи можуть бути проблеми на кордоні якщо немає запрошення? дякую

  7. Анна:

    Добрий день!Я маю запрошення на працю(oswiadczenie),яке було зареєстроване в уженді праці 25.04.2014р.,а дата,з якої я можу розпочати працю по цьому запрошенню- 01.07.2014,а закінчення праці 31.12.2014.По сімейним обставинам я ще не подала документів для відкриття візи за цим запрошенням,чи можу я подати документи для відкриття візи за цим запрошенням з 01.09.2014р.??
    Дякую!Чекаю на Вашу відповідь.

  8. САША:

    Добрий день скажіть будь-ласка у мене віза робоча національна категорії D якщо я з польши поїду на іспанію у мене небуде проблем?

    • Богдан:

      Доброго дня, ні не буде проблем, ви маєте право бути з любою візою євросоюзу в іншій країні, а в даному випадку з Польською візою бути в Іспанії, АЛЕ не більше як 90 днів, збережіть якісь факти що ви виїхали з Польщі тої дати з якої іще не пройшло 90 днів.

  9. Вероніка:

    Доброго дня, у мене польська національна віза типу D, зараз знаходжусь і працюю в Польщі, мене цікавить таке питання, чи можу подорожувати літаком по зоні Шенген без проблем? Хочу відвідати Париж, чи не буде проблем в аеропорту з даною візою?

  10. Тарас:

    Доброго дня! На рахунок періодів перебування які вказуються у oswiadczenie, я повинен виключно перебувати у ці періоди?

  11. Яна:

    Доброго вечора. Підскажіть будь-ласка, при відкриванні попередніх віз ціль видання була 23, так як в мене КП. Зробивши чергову візу ціль тепер 18. Хоча подавала документи разом з КП і відкрили мульти візу категорії Д на рік. З чим пов’язана зміна цілі видання? Дякую

  12. володимир:

    доброго дня.у мене була відкрита національна віза d о5.коли я подавав документи у візовийй центр на такуж саму-мені сказали що таку саму не можна бо я був мало днів і мені відкрили шенген на 51 день(робоча)чому так? дякую.

    • admin:

      Доброго дня. Тому що по «Освядченню» можна знаходитись 180 днів на рік, ви використали все крім 51 дня, а всі візи до 90 днів є шенгенськими.

  13. Дмитро:

    Доброго дня. Я хочу поїхати на роботу в Польщу на 2 місяці. Яку візу мені потрібно відкривати. Чи можна подати документи на національну візу на 91 день, а перебувати в Польщі 2 місяці.

  14. інна:

    Доброго дня. У мене національна віза категорії d з 25.12.2014 по 23.06.2015 строк перебування 180 днів. Скажіть будь ласка скільки часу я можу перебувати за кордоном щоб по закінченні терміну візи відразу змогла отримати слідуючу

    • admin:

      Доброго дня. Можете перебувати не більше 180-ти календарних днів. Наступну таку ж візу зможете відкрити по закінченню річного коридору, який рахується з першого в»їзду на рік

  15. Марина:

    Привіт, мене цікавить чи можу я поїхати до іншої країни з України якщо в мене національна віза категорії Д (польщі)?

  16. Доброго вечора,цікавить така інформація.
    Чи можна відкрити першу національну робочу візу,на 180 днів?

  17. Наталія:

    Доброго дня!!підскажіть, будь ласка, в мене робоча віза на 6 місяців..з жовтня місяця..з сімейний обставин я не змогла поїхати вчасно.чи не виникнуть в мене проблеми на кордоні з Польщею,якщо його я буду перетинати в січні ?

  18. ОЛЕКСАНДР:

    Доброго дня,у мене польска нац. віза по карті поляка,був у Польщі два рази і три місяці пробув у Греції,у наступному півріччі планую поїхати до Греції на 90 днів,якщо я буду їздити до Польщі зараз,чи будуть відмінусовуватись дні з наступного півріччя з цих 90 днів що я планую провести у Греції?Дякую!

  19. олексій:

    доброго вечора!!!підскажіть будьласка! у мене перша віза закупочна польська чи можу я наступну візу відікрити категорії Д і чи відікриють її мені на термін перебування за кордоном 6 місяців без виїзду на україну? як що ні то яку можна відікрити на 6 місяців без виїзду на україну! дякую!

    • admin:

      Доброго вечора. Після візи на закупи ви можете відкрити робочу візу на пів року. Але виїхати на Україну щоб подати документи потрібно.

  20. олексій:

    і чи можна з цією візою перебувати на території іспанії 6 місяців? і з поверненням додому чи можна відікрити наступну візу одразу таку ж саму

  21. Оксана:

    Добрий день. Хочу дізнатись, остання віза робоча 15.09.14-14.12.14 (91 день перебуваня). Кордон перетнула 16.09, не використала всі дні. Віза закінчилась, тепер хочу відкривати нову з квітня, але почула таку інформацію, що в»їхати в польщу зможу не скоріше ніж за рік після першого перетину кордону, чи це правда?

    • admin:

      Добрий день. Так, зможете відкрити візу на залишок днів. Оскільки дається на рік 180 днів. Якщо ви використали 80 наприклад по попередній візі, то зможете відкрити візу на 100 днів

  22. мирослава:

    Добрий вечір!
    Відкрила візу на 50 днів на залишок днів з попередньої(так як писали в попередньому коментарі). Питання: Чи в urząde pracy зареєструють на 50 днів і чи замельдують на такий короткий термін? Є якийсь мінімальний термін реєстрації і мельдовання?

  23. олексій:

    можна зробити піссля шопіг візи польську національну візу категорії д річну з піврічним перебуванням

  24. Михаил Чулей:

    Добрий день! Вмого чоловіка відкрита національна річна робоча віза до Республіки Польща з 1 лютого 2015 року. Але в силу деяких сімейних проблем він ще не виїхав на роботу. Скажіть будь -ласка до якого числа він повинен перетнути кордон, щоб ця віза не була анульована. Дякую.

    • admin:

      Доброго дня. Віза дійсна весь період, на який вона відкрита. Запрошення дійсне 3 місяці з дати його виписки. Якщо цей термін пройшов і хочете їхати, то просто робите нове запрошення.

  25. наталья:

    якщо відкрита робоча візаD терміном на 96 днів (запршення було на пів року проте зрізних обставим воно закінчувалось тому на 180 днів не вдалось відкрити) через який термін можна відкрити наступну робочу візу і на скільки днів

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *